Z zobnimi implantati do ponovno lepega nasmeška

Koliko so zdravi zobje pomembni in vredni sem izvedela šele, ko sem po nesreči padla s kolesom in si izbila zob. Začela se je zame prava nočna mora. Tako nesrečno sem padla, da sem z glavo udarila ob krmilo kolesa in si izbila zob. Peljali so me k dežurnemu zobozdravniku, ki je takoj povedal, da mi ne more pomagati in da bo potreben implantat. Kaj? Kaj so to implantati? Sploh nisem vedela, da so to zobni vsadki, na katere potem namestijo umeten zob. Vse mi je bilo preveč, kar slabo mi je postalo od hudega v dežurni zobni ordinaciji. Spomnila sem se na prijateljico, ki je imela podobno izkušnjo. Zob si je izbil namreč njen sin. Takoj sem jo poklicala, saj sem želela informacije kaj in kako naprej tudi s strani pacienta, ne le zobozdravnika.

Izbira na podlagi dobre prijateljičine izkušnje

Usmerila me je na zobozdravstveno ordinacijo Škorjanc. Tam so njenemu sinu hitro in brez bolečin pomagali, ko si je izbil tri zobe in mu namestili implantate. Če mi prijateljica ne bi povedala, kaj se je njenemu sinu zgodilo, ne bi nikoli vedela, da ima implantate. Njegov nasmeh deluje povsem naraven in čisto nič ni opaziti, da njegovi zobje sploh niso pravi zobje.

Implantati rešijo marsikateri nasmeh

Niti približno se nam ne sanja, koliko ljudi je že potrebovalo implantate zaradi poškodb. Predvsem se to dogaja ob kakšnih neuspelih športnih izkušnjah, pa tudi v kakšnih prometnih nesrečah. Oglasila sem se pri zobozdravniku, ki me je takoj sprejel in ocenil moje stanje. Natančno mi je pojasnil potek zdravljenja z implantati, tako da sem dobila vse informacije na enem mestu. Predvsem pa sem bila potolažena, saj sem videla cilj pred sabo. Ponovno bom imela lep in nepoškodovan nasmeh, pa čeprav z implantatom.

Popolnoma sem zaupala svojemu zobozdravniku. Imel je ogromno izkušenj z implantati, kar je najbolj pomembno. Le tako je lahko predvidel morebitne komplikacije ali druge težave, saj na tem področju deluje že vrsto let. Proces do vstavitve implantata je potekal hitro in neboleče. Svojemu zobozdravniku sem bila resnično hvaležna.