Zdravje in nasveti

Izjemno priljubljen izdelek iz konoplje

Izdelki iz konoplje so preplavili svet – tudi naš trg. Čeprav se na prvi pogled zdi, da so vsi konopljini izdelki kakovostni in vredni nakupa, temu na žalost ni tako. Še preden se odpravite kupit izbrani izdelek, najprej temeljito preverite ponudnika.

Vse pogosteje lahko v kuhinjskih omaricah najdemo konopljin čaj. Ta namreč velja za enega od najbolj priljubljenih izdelkov omenjene rastline. Pijemo pa ga predvsem tedaj, kadar težje zaspimo ali pa je naš spanec manj kakovosten.

Kako pravilno pripraviti napitek iz konoplje?

Konopljin čaj se ponaša s številnimi prednostmi. Kljub temu pa ga je treba pravilno pripraviti. Recept za odličen konopljin napitek lahko najdete tudi na spletu.

konopljin čaj se pripravi enostavno
Žličko konopljinega čaja prelijemo s skodelico vroče vode, v čaj pa za aktivacijo kanabinoidov dodamo malo maščobe.

Spretni in izkušeni uporabniki čaja iz konoplje, vam svetujejo, da v napitek daste tudi rastlinsko maščobo. S tem boste poskrbeli za še večji učinek čaja.

Nakup konopljinega čaja

Velika verjetnost je, da boste embalažo, v kateri bo konopljin čaj, srečali kje po naključju – v običajni prodajalni z živili. Navdušila vas bo predvsem nizka cena, zato ga boste brez pomislekov tudi kupili. Slednje pa ni najbolj priporočljivo, saj je velika možnost, da ne boste kupili ravno najbolj kakovostnega oziroma učinkovitega izdelka.

Priporočamo, da konopljin čaj kupite v specializirani prodajalni. Poleg nakupa boste deležni še dobrih nasvetov izkušenih in strokovno podkovanih prodajalcev.

Čaj iz konoplje kot izvrstno darilo

Če vam kdo od bližjih v zadnjem času pogosto pripoveduje o tem, kako slab je njegov spanec in počutje na sploh, mu lahko podarite konopljin čaj.

Tukaj je video z receptom, kako pripraviti okusen CBD čaj z maslom. Da bi bil kanabinoid učinkovit in prebavljiv, ga je treba zmešati in segreti z lipidom, maščobo, kot je maslo.

Poskrbite, da boste kupili kakovostnega. Poleg pa priložite še kakšen svoj nasvet o pripravi.