Naredite izris kuhinje

Izris kuhinje v kakšnem pohištvenem centru vam bo verjetno vzel skoraj urico časa, vendar tudi to zgolj pod pogojem, da ste pred tem dobro pomislili na vse, kar si v kuhinji želite. Brez pravega premisleka bo izris kuhinje precej zahteven in nazadnje morda z njim sploh ne boste zadovoljni, ali pa boste na kaj pomembnega tudi pozabili.

Kako se pripraviti na izris kuhinje?

Pripravite si natančen načrt prostora, v katerem bo kuhinja, saj samo tlorisne mere ne bodo dovolj. Ne pozabite na podatke o tem, kje so posamezne instalacije – na kakšni dolžini in tudi višini zidov.

Kuhinjski elementi

Odločite se o stilu kuhinje, ter kateri kuhinjski elementi bodo uporabljeni. S tem je veliki meri že povezana tako izvedba ličnih strani omaric (front) kot tudi izbor materialov. Za podeželsko rustikalno kuhinjo, ki jo boste opremili z začimbami v lončkih in obešalom za ponve nad štedilnikom, bo seveda primerna lesena klasična kuhinja.

Za moderen minimalističen videz kuhinje, v kateri bodo vsem na ogledu inovativno oblikovani kuhinjski strojčki in drugi pripomočki, pa pride bolj v poštev minimalistična kuhinja ravnih linij in z ličnimi ploščami v visokem sijaju.

V naslednjem prispevku si preberite o tem, kako lahko
stenske nalepke piši-briši popestrijo vaš dom. Uporabite jih lahko v kuhinji, spalnici, dnevni sobi, celo na balkonu ali v garaži ter delavnici.