LED žarnice za avto kot del električnega sistema

LED žarnice za avto so učinkovite pri pretvorbi električne energije v izhodno razsvetljavo. To pomeni, da optimalno porabljajo energijo, ki jo daje avtoelektrika s svojimi sestavnimi deli v vozilu. Tako ta vrsta avtomobilskih luči porabi za kar šestdeset odstotkov manj energije, kot jo porabijo halogenske sijalke. 

Luči s tehnologijo svetlobnih diod so tako učinkovite pri pretvorbi električne energije zato, ker ne oddajajo toplote kot stranski produkt njihove svetlobe. Zato se vsa porabljena energija pretvori in uporabi za ustvarjanje svetlobe. Ta vrsta sijalk ostaja hladna na dotik, tudi če so luči prižgane. 

Dolga življenjska doba LED sijalk v avtomobilu

Ker so LED žarnice za avto zelo trpežne in skorajda nepokvarljive, njihova življenjska doba traja kar deset tisoč ur. Poleg tega so te avtomobilske sijalke tudi odporne na različne vremenske vplive. Dodatno vzdržljivost jim dajejo trpežni materiali.

LED žarnice za avto

Tako lahko v spletni trgovini z avto deli Silux naročite posebne avtomobilske sijalke, ki so izdelane iz trpežnega aluminijastega ohišja, pri tem pa imajo vgrajen tudi ventilator za hlajenje, ki še dodatno preprečuje pregrevanje sijalke. 

Optične zmogljivosti avtomobilskih luči s svetlobnimi diodami 

Avtomobilske sijalke s tehnologijo svetlobnih diod omogočajo visoko stopnjo nadzora smeri svetlobnega snopa. Tako prednji žarometi usmerjajo svetlobni snop tja, kjer ga za optimalno vidljivost na cesti najbolj potrebujejo.

LED žarnice za avto pa zajemajo še druge prednosti, ki jih nudijo njihove optične lastnosti: 

  • Sijalke preprečujejo projekcijo svetlobe pod visokim kotom nad tlemi 
  • Luči imajo visoko odpornost na vibracije in učinkovito absorbirajo šoke v nestabilnih situacijah med vožnjo
  • Žarometi s posebnimi žarilnimi nitkami omogočajo večjo intenzivnost oddajanja čiste svetlobe