Avto-motoAvtomobilska oprema

Naloge zadnjih luči za avto

Številni med vami mislijo, da je najbolj varna komponenta v vašem vozilu varnostni pas. Pri omogočanju varnostni pa imajo v resnici bolj pomembno vlogo zadnje luči za avto.

Zadnje avtomobilske luči sporočajo zelo pomembno sporočilo. Preprečujejo, da bi se avto za vami zaletel v vas. vožnja bi bila zagotovo povsem neznosna brez zavornih luči. Vožnja z nedelujočimi in okvarjenimi lučmi pa je zlasti v slabši vidljivosti zelo nevarna. Posledično nikoli ne bi smeli odlašati z odpravljanjem težav.

Zadnje luči za avto
Zadnje luči za avto dajejo znak vozniku zadaj za vami, da ste zmanjšali hitrost

Vrste avtomobilskih žarnic

Če svoj avtomobil vozite že kar nekaj časa, se vam je med drugim zagotovo pripetilo tudi to, da ste morali na vrat na nos zamenjati avtomobilske žarnice. Veste, da je na voljo kar nekaj vrst žarnic za avto in da se med seboj razlikujejo predvsem po času življenjske dobe, prav tako po sami svetilnosti pa tudi po uporabi energije.

Kako najti velikost žarnice za vaš avto?

Dobro je, če ste seznanjeni tudi s tem, kaj so na primer avtomobilske žarnice H7 LED. Na takšen način bo izbira avto žarnice bistveno preprostejša. V prvi vrsti pa morate seveda znati razlikovati predvsem med halogenskimi žarnicami HID in LED avto žarnicami.

Vse večja priljubljenost LED žarnic za avto

Verjetno ste tudi sami uspeli opaziti, da so vse bolj priljubljene LED žarnice za avto. K sreči so v zadnjih letih postale cenovno bistveno bolj dostopne. Čeprav so se pojavile že precej časa nazaj, pred več kot desetletjem, so bile tedaj v uporabi bolj redko.

V primerjavi s HID žarnicami imajo LED avto žarnice bistveno daljšo življenjsko dobo. Druge ključne njihove prednosti pa so še: se ne segrevajo, imajo precej nizko porabo energije, njihova življenjska doba je lahko celo do 40000 ur.