Katere avto žarnice veljajo za najpogostejšo izbiro?

Pametno je vedeti, kaj so pravzaprav halogenske žarnice za avto, kaj predstavljajo HID in kaj so LED žarnice. Med vsemi možnostmi, ki nam jih ponuja trg, pa so še vedno najbolj pogosta izbira halogenske avto žarnice, ki so z nami tako in drugače prisotne že veliko desetletij.

Trend pri izbiri avto žarnic se vendarle spreminja

Kljub temu da so torej halogenske avtomobilske žarnice še vedno najpogostejša izbira pri večini voznikov, pa se trend vendarle nekoliko spreminja. V ospredje namreč prihajajo tudi LED luči. Obe vrsti svetil za vozila pa se vsekakor ponašata s številnimi prednostmi.

Naročite avtomobilske žarnice LED H4 in uživajte v varnejši in učinkovitejši vožnji!

Avto halogenski žarometi uporabljajo kombinacijo argona ter dušika. Takšen plin se vname, kadar se prižgejo žarometi. Na takšen način dobimo šop svetlobe, s pomočjo katerega lahko dovolj dobro vidimo na cesto. Največje prednosti, ki jih ponujajo tovrstne žarnice za avto, pa so: ugodnost, na voljo so praktično povsod, hitro se prižgejo, so zanesljive, saj omogočajo tudi do več kot 1000 ur delovanja.

Kaj so HID avtomobilske žarnice?

HID avto žarnice ali Xenon so se prvič na trgu pojavile pred nekaj več kot tremi desetletji, in sicer na vozilih višjega razreda. So izjemno svetle in avtu dajejo odličen videz. V primerjavi s halogenskimi žarometi imajo celo do trikrat večjo svetilnost.

Pred nakupom LED H7 in H4 žarnice

Ko se odločamo za nakup H7 LED žarnic ali pa H4 LED žarnice, se je obvezno najprej treba temeljito prepričati, ali jih je sploh možno namestiti v izbrano vrsto vozila. Veliko modelov namreč od nas zahteva prav posebni pritrdilni mehanizem. Ta se dobi v kompletu ali pa se ga mora dokupiti.

Ob tem je tudi možno, da bo potrebna še kakšna manjša modifikacija, in sicer za glavno električno žico, ki vodi do žarometov.