Avto-motoAvtodeli

Zavorni sistem mora vedno delovati brezhibno

Kaj je tisto, kar je najbolj pomembno za varno vožnjo? Gotovo bo vsak laik dejal, da krmilo in zavore. Res je – zavorni sistem mora biti brezhiben. Da je tako, mora z rednim vzdrževanjem vozila skrbeti lastnik sam, sicer pa ga na to opomni mehanik takrat, ko pripelje vozilo na redni servis, ali pa se to izkaže tudi pri rednem tehničnem pregledu vozila, ki ga s slabimi zavorami zagotovo ne boste opravili.

Kaj sestavlja zavorni sistem?

Pri vsakem avtomobilu lahko pride do težav z zavornim sistemom predvsem zaradi obrabe, pa tudi zaradi nepredvidenih okvar. Da bi bilo zaviranje popolno, morajo vedno delovati ter biti v dobri »kondiciji« zavorni bobni ter zavorni diski oziroma koluti, redno morajo biti pregledane in po potrebi zamenjane zavorne ploščice oziroma obloge, prav tako pa ne gre pozabiti na zavorne čeljusti, cilindre, zavorne cevi ter popolno delovanje abs senzorja, ki preprečuje zdrsavanje oziroma nam tudi med zaviranjem omogoča, da ohranimo nadzor nad našim avtomobilom.
Nekateri deli zavornega sistema so precej poceni, tako lahko na primer nov abs senzor stane tam okoli 15 evrov, drugi deli pa so dražji, zato je lahko njihova zamenjava tudi nekoliko večji finančni zalogaj. Vsekakor tudi za avtomobile najboljših znamk pri rednem vzdrževanju avtomobila za rezervne dele, ki jih je potrebno pri servisu zamenjati, ne boste plačali toliko, da bi se izplačalo tvegati in odlašati z zamenjavo. Saj veste – če vam mehanik pove, da je potrebno zamenjati zavorne ploščice oziroma se tega zaradi prevoženega števila kilometrov zavedate tudi sami, potem je za to gotovo pameten razlog: varnost pri vožnji!

Zavorni sistem

Kje kupiti vse potrebno za popolno delovanje zavornega sistema?

Če bi radi pri popravilu ali servisiranju avtomobila nekaj prihranili, lahko vse sestavne dele zavornega sistema kupite tudi sami in tako mehaniku dostavite material ali pa kupite na silux.it. Na spletni strani silux.si, torej pri prodajalcu, ki je tudi redni dobavitelj marsikatere avtomehanične delavnice, boste brez težav našli prav tisti del, ki ga potrebujete, kadar se kljub navedeni znamki avtomobila in serijski številki dela ne znajdete prav dobro, pa jih lahko pokličete in pri iskanju pravega dela vam bodo na podlagi znamke, modela in letnika izdelave ter verzije vašega vozila pomagali. In ne le to – če boste kupovali pri njih preko spleta, lahko dobite še dodaten popust, ki je namenjen njihovim novim strankam.