Vsi članki in nasveti

Barvne kontaktne leče

Barvne kontaktne leče obstajajo v treh različnih odtenkih: vidljivostnem odtenku, poudarjajočem odtenku in močnejšem odtenku. Mnoge od teh barvnih kontaktnih leč so na voljo tudi brez dioptrije, kot tudi za ljudi z astigmatizmom in za ljudi, ki potrebujejo bifokalne kontaktne leče.

Barvne leče v vidljivostnem odtenku so običajno rahlo modro ali zeleno obarvane. Ravno toliko, da so lažje za vstavljanje oz. če vam padejo na tla. Ker so rahlo obarvane, vam ne spremenijo barve oči.

Kot že samo ime pove, so barvne leče s poudarjajočim odtenkom tiste, ki vam bodo spremenile barvo oči. So za tiste ljudi, ki imajo rahlo obarvane oči in bi želeli svojo naravno barvo oči še dodatno poudarit.

Barvne kontaktne leče z močnejšimi odtenki spremenijo vašo barvo oči v popolnosti. Po navadi so izdelane iz bolj vpadljivih in močnih barv. Če so vaše oči temne barve, potem boste potrebovali takšno vrsto kontaktnih leč za spremembo barve vaših oči. Na voljo je široka paleta različnih barv od zelenih, modrih, sivih do zelenih, rjavih in še kakšnih.

Čeprav so barvne kontaktne leče zabavne in zanimive jih ni priporočljivo deliti oz. si jih izmenjevati z drugo osebo. Tako kot za barvne kontaktne leče velja isto tudi za ostale kontaktne leče, da izmenjava ni priporočljiva. Kontaktne leče so medicinski pripomoček, ki je prilagojen posamezniku in njegovim potrebam. Izmenjava leč lahko doprinese k izmenjavi nevarnih bakterij, katere lahko privedejo do resnih, za vid škodljivih infekcij. Tako, kot je potrebno skrbeti za prosojne kontaktne leče je prav tako potrebno pravilno in redno skrbeti za čistočo barvnih kontaktnih leč.

Auer optika