Denar, finance, investicijeVsi članki in nasveti

Investicijsko zlato in odkup zlata

Mogoče se sprašujete, zakaj bi se poslužili investicijskega zlata oziroma zakaj bi investirali v zlato? Prvi razlog je verjetno ta, da ima zlato že 4 tisočletja vlogo denarja, znan pa je tudi kot svetovna valuta. Zlato predstavlja tudi steber finančne stabilnosti, saj ne izgublja svoje vrednosti kot denar. Vrednost zlata danes pa je še vedno podcenjena. Pomembna je tudi napoved rasti vrednosti zlata v prihodnosti. Tudi vse svetovne valute že več let izgubljajo vrednost proti zlatu.

Vaši prihranki, ki so bili težko privarčevani, lahko glede na današnje razmere zelo hitro izpuhtijo. Poleg tega se zadolženost držav hitro in nekontrolirano povečuje. Investicije v zlato se tudi hitro povečujejo. Lahko pa nesete zlato, ki ga imate doma tudi v odkup. Za odkup zlata in srebra se lahko obrnete na podjetje Edisongold, ki odkupuje zlato, kot je nakit, zlate ure, zlati kovanci, zlate palice in tako dalje. Odkup poteka direktno s takojšnjim izplačilom. Edisongold vam strokovno oceni vaše zlato in se potrudi, da bi bila cena odkupa kar najvišja, več o dokupu pa si lahko preberete tu: http://www.edisongold.com/sl/odkup-zlata.html.

naložbeno zlato

Ne glede na to, ali se odločite za odkup zlata ali pa za investicijsko zlato, je dobro, da se posvetujete tudi s strokovnjaki podjetja Edisongold. Predvsem za investicijsko zlato je dobro dobiti strokovno mnenje, saj tu ni garancije, da boste toliko več pridobili. Pomembno je, da se zavedate, da ima investiranje v zlato vseeno neka tveganja. Ljudje sicer zelo radi vlagajo v zlato, ker jim to predstavlja neko zaščito pred različnimi vrstami kriz. Vendar pa je priporočljivo, da svoje prihranke nekako razpršite. Namreč tudi zlato ima, kot smo že omenili, nekatere svoje slabosti, kot sta nelikvidnost in nihanje cen. Povprašajte še o drugih naložbenih možnostih in se odločite za tisto, katera vam najbolj ustreza ali pa še bolje, za več možnosti. Odločite se za indvidualno in brezplačno svetovanje, ki vam ga ponujajo strokovnjaki in upoštevajte tudi njihovo mnenje.