Gostinstvo in prehranaŠport in rekreacijaŠportne noviceVsi članki in nasveti

Aminokisline BCAA v športni prehrani

Aminokisline BCAA so aminokisline z razvejano vegio, ki ščitijo mišično maso pred poškodbami. V omenjene aminokisline spadajo esecialne aminokisline in sicer levcin, izolevncin in valin. Njihov vnos v telo naj bo reden, saj te esencialne aminokisline zavzemajo tretjino spektra aminokislin v mišicah. Jemanje aminokislin je še kako pomembno v prehrani športnika. Tisti, ki uporabljajo športno prehrano bodo zagotovo v telo vnašali tudi aminokisline BCAA.

Aminokisline služijo tudi kot vir energije med vadbo. Če uporabljate BCAA v prehranskih dopolnilih, jih bo vaše telo lahko hitro vsrkalo in nadomestili boste manjkajoče rezerve. Jemanje teh aminokislin pa ne obremenjuje jeter, saj gredo direktno do mišic, kar je tudi pomembno. Tako zmanjšujejo bolečino v mišicah, ohranjajo glikogenske rezerve v mišicah in hkrati tudi dovajajo še več energije za vašo vadbo. S tem ko aminokisline BCAA vplivajo na vaše telo, vplivajo tudi na vaše počutje.

aminokisline

Kje pa lahko kupite športno prehrano? Ponudbo športne prehrane si boste lahko ogledali v določenih fizičnih trgovinah ali pa revijah, za najhitrejši in najenostavnejši nakup pa obiščite s

pletno trgovino. Spletna trgovina Nutrica vam nudi široko ponudbo športne prehrane za vse vrste športnikov v različnih oblikah in okusih. Med ponudbo boste zagotovo našli kar nekaj produktov za vaše telo in okus.

V spletni trgovini Nutrica boste lahko hitro našli ponudbo aminokislin BCAA. Lahko se odločite za aminokisline v kapsulah, da boste preprečili katabolizem in povečali mišično maso. Mogoče vam bolj ustreza BCAA v prahu, ki je primeren predvsem za profesionalce in tiste, ki želijo največ za najnižjo ceno. Aminokisline v prahu so tudi v več različnih okusih. Poleg produktov so napisane tudi cene, ko pa kliknete na artikel, si boste lahko ogledali še tabelo hranilnih vrednosti, sestavine in pa način uporabe. Tudi velikosti embalaže se med seboj razlikujejo, tako da lahko prvič kupite manjši produkt, ko boste ugotovili če vam ustreza, pa si lahko zagotovite večjo embalažo.