Osvetlite si svoj dom – s 1000 lučmi

Ko ljudje gledamo razne prospekte z notranjo opremo stanovanj in hiš, se pogosto sprašujemo, kako to, da so v njih domovanja tako lepo prikazana, in da vso to pohištvo in celoten prostor tako prijetno zažarijo. A skrivnost je pravzaprav zelo očitna. Uporabljajo namreč luči. In pri tem ne govorimo le o nekaj lučeh. Temveč o velikem številu drobnih lučk, LED luči. Z njimi se namreč lahko opremi prav vsak prostor v hiši na diskreten način.

led žarnica

V ta namen so namreč še posebej koristni LED trakovi, ki nam omogočajo, da npr. ob robu stropa skrijemo vanj pas takih lučk, ki tako enakomerno razvetljujejo prostor, pri tem pa je enostavna tudi montaža, saj ni potrebno “montirati vsake posebej”.

LED lučke porabijo malo energije, zato naj vas ne skrbi, če jih bo veliko. Ena navadna žarnica, je namreč relativno proti LED žarnici bistveno bolj požrešna oz. potratna. Če pa dodatno upoštevamo še življenjsko dobo teh LED žarnic, vidimo, da so zelo ekonomična rešitev.

Je pa dobro o tem razmišljati še preden si povsem dokončate hišo ali stanovanje. Sicer je res, da se da to namontirati tudi kasneje, ko je dom že narejen, vendar pa je tako, da se – če o tem razmišljate vnaprej – lahko bistveno bolj pripravite in si uredite razporeditev pohištva in sploh naročite pravo pohištvo tako, da bodo LED trakovi res super “pasali” zraven, ne da bi bilo potem potrebno še kaj izžagovati, lepiti, predelovati, “štemati”…

Če ste vešči in znate delati z elektro stvarmi, si boste morda zaželeli, da bi tudi kar sami namontirali te lučke. Lažja pot pa je seveda, da vam pri tem pomaga kakšen električar. Da ne bi slučajno kaj zvezali narobe ali si kaj naredili. Delo z elektriko je namreč lahko nevarno.

No na koncu pa ne pozabite narediti še kake dobre zabave, na račun vaše nove razsvetljave…