Videokamere in DVD predvajalniki

Leta nazaj smo si vsi domišljali predvsem inovativne in takrat neuresničljive video naprave. Če smo na primer gledali popularnega agenta 007, se nam je vsak prikazan kos elektronike zdel zelo fantazijski, a danes pa lahko rečemo, da se ta tehnologija počasi uresničuje in uveljavlja.

video kamera

Videokamere so bile prve v razvoju takšnih tehnologij in tudi povod za splavitev ostalih naprav. Včasih so bili to ogromni trakovi, danes pa so jih nadomestile miniDV kasete, pomnilniške kartice in, trdi diski in DVD mediji. Vse to ima sedaj fizično velikost do največ nekaj centimetrov, shrani pa se lahko ure in ure videoposnetkov. Dandanes poznamo majhne kamere, ki segajo v nižji in srednji cenovni rang, potem pa so tudi tudi večje kamere, ki so zelo drage in pridejo v poštev za bolj profesionalno uporabo, npr. za televizijske hiše. Razvoj je seveda še vedno v teku in tako postajajo videokamere vse bolj priljubljene in pa tudi zmogljive.

Kot zanesljiv medij so se kasneje začeli proizvajati DVDji (digitalni pomnilniški medij), posledično pa so na trg začeli prihajati tudi DVD predvajalniki, ki so nasledniki VCR naprav ali po domače »videorekorderjev«.  Ti predvajalniki v prvi vrsti predvajajo Video DVD medije (razni posnetki, filmi), zmogljivejši pa tudi glasbene datoteke in druge oblike digitalnega video zapisa (DivX, XviD). DVD predvajalniki so namenjeni kot dodatki za televizijo.

Videokamere lahko napolnite tudi z napravo power bank ki jo ponuja wayteq.si.