Varčna in učinkovita svetila za naš dom

LED svetila so izredno energijsko učinkovita

Najbolj privlačna lastnost, ki jo imajo LED svetila je njihova energijska učinkovitost. Če izmerimo njihovo porabo, lahko hitro ugotovimo, da iz električnega omrežja porabijo približno 90% manj energije od halogenskih izvedb. Ostalih 10% pa se spremeni v toploto, ki pa je pogosto zanemarljiva. Vse to pomeni, da bomo z LED svetili prihranili veliko stroškov pri osvetljevanju notranjosti in zunanjosti našega doma.

Žarnice z žarilno nitko so sicer še vedno zelo popularne. Niso pa primerne kot zunanja svetila, saj porabijo veliko energije ter imajo dokaj omejeno življenjsko dobo. Dejansko lahko LED žarnice kupimo tudi za starejša svetila, saj lahko najdemo izvedbe, ki uporabljajo enak nastavek, kot ga klasične žarnice.

Če ste se odločili za zunanje LED svetilo, morate zdaj pomisliti, kakšen tip zunanjega LED svetila želite postaviti v vaše zunanje prostore.

Dolga življenjska doba LED svetil

Tehnologija LED svetil deluje brez potrebe po žarilni nitki. Namesto tega se električni tok pretaka preko polprevodnika. Ta je narejen iz raznih kovin, ki pri dotoku električnega toka pričnejo žareti. Omenjen proces je zelo učinkovit, saj lahko posamezno LED svetilo zdrži tudi do 50.000 ur in več delovanja. To je zelo veliko, če ga primerjamo s klasično žarnico, ki pa ima povprečno življenjsko dobo do 1000 ur. 

Zunanja svetila za našo hišo

Tehnologija zunanjih svetil za našo hišo se je močno spremenila v zadnjih nekaj letih. Dandanes uporabljajo LED žarnice, saj imajo dolgo dobo delovanja in zahtevajo minimalno vzdrževanje. Ker lahko delujejo neprestano, so idealni varnostni dodatek, ki prepreči nepridipravom, da bi se polastili našega premoženja. Obenem pa naši hiši doda prijeten in vabljiv ambient, ki oddaja občutek urejenosti.

Težavnost namestitve, ki jo zahtevajo zunanja svetila, je zelo nizka. Ker so lahka po teži in porabijo malo električen energije, jih lahko postavimo na fasado, na različne predele našega vrta, na zunanjost garaže in drugam.