Lepo urejena okolica polepša bivališče in doda prijetnejše vzdušje

Cilj vsakogar med nami je, da je okolica doma očem čim bolj prijazna in maksimalno izkoriščena. Najpogostejša krasitev okolice so okrasne rastline. Čeprav niste strastni vrtičkar, je na voljo veliko nezahtevnih sort rastlin, ki so estetsko izjemno prijetne. Okoli svojega bivališča lahko posadite živo mejo ali grmovje. Poleg zelene popestritve to lahko učinkovito služi tudi kot oznaka vaše parcele.

Prostor za druženje

Pri urejanju okolice hiše ne pozabite na prijeten prostor za druženje. Na dvorišče postavite mizo in klopi. Poleti vam takšna oprema lahko odlično služi pri druženju z najbližjimi na svežem zraku. Poleg kotička za druženje lahko sezidate peč ali zunanji kamin. Poskrbite za barvno in oblikovno skladnost pohištva.

Ker starejši ljudje zaradi bolezni ali drugih težav, ki so povezane s starostjo, ne zmorejo več v celoti oskrbovati svojega doma, jim ne treba nekako pomagati.

Večja okolica lahko predstavlja prostor za športne aktivnosti. Na betonirano dvorišče lahko inštalirate drog, tablo in koš za košarko. Če imate večjo trato, postavite gol za igranje nogometa. Za družine z majhnimi otroki pa so izjemno dobrodošla otroška igrala.

Pomoč na domu je pretežno namenjena starejšim osebam

Ker starejši ljudje zaradi bolezni ali drugih težav, ki so povezane s starostjo, ne zmorejo več v celoti oskrbovati svojega doma, jim ne treba nekako pomagati. Pogosto tudi svojci starejši osebi ne zmorejo v zadostni meri pomagati, zato je še toliko bolj dobrodošla zunanja pomoč na domu. S pomočjo takšne storitve se nadomesti potreba po institucionalnem varstvu. Posamezniku pa se tako zagotovi, da lahko čim dlje ostane v svojem domačem okolju.

Pomoč na domu in njen obseg pa se prilagodita glede na potrebe posameznika. Storitev lahko obsega številne vrste pomoči, na primer pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih – pomoč pri oblačenju in slačenju, hranjenju, opravljanje osnovnih potreb, vzdrževanje in nega.