Dom, vrt in okolicaViri energije, ogrevanje, hlajenje

Klima za vsako stanovanje ali hišo

Kompaktne klimatske naprave imajo vgrajene vse komponente v eni enoti

Velika prednost kompaktnih klimatskih naprav je ta, da ne potrebujejo zunanje enote. Vsaka klima deluje po enakem principu odvajanja vroče energije iz zraka iz notranjega v zunanji prostor. Zunanja enota vsebuje kompresor, ki pretaka hladilno tekočino čez obe enoti ter jo spreminja v tekoče in parno stanje. To je dokaj preprost proces, ki je izredno učinkovit pri hlajenju velikih in tudi majhnih prostorov.

Klima brez zunanje enote
Velika prednost kompaktnih klimatskih naprav je ta, da ne potrebujejo zunanje enote.

Enako pa tudi deluje posamezna klima brez zunanje enote, vendar s to razliko, da vsebuje vse potrebne komponente v eni enoti. Kompresor, kondenzator, uparjalnik in druge ključne naprave so vse vključene v notranjosti klime. To je možno postaviti skoraj kamorkoli, saj je majhne velikosti. Edini pogoj je ta, da potrebuje dostop do zunanjega zraka preko dveh cevi, ki zagotavljata odtok in pritok vročega in hladnega zraka.

Podjetje Prealpi ponuja klime z visoko učinkovitostjo delovanja

Pri izbiri katerikoli klime je zelo pomembno, da je energijsko učinkovita. Podjetje Prealpi ponuja vrhunske klimatske naprave in toplotne črpalke proizvajalca Hitachi. To je japonsko podjetje, ki slovi po inovativnih izumih različnih tehnologij za svoje HVAC naprave. Njihove klimatske naprave in toplotne črpalke so izredno energijsko varčne, saj skoraj vse spadajo v A+, A++ ali A+++ razred učinkovitosti. Razredi energijske učinkovitosti se uvrščajo od 1. januarja 2019 od razreda D, ki je najmanjši, do razreda A+++, ki je najvišji.

Klimatske naprave lahko uporabimo tudi za ogrevanje našega doma

Veliko uporabnikov klimatskih naprav se ne zaveda, da lahko tudi zelo učinkovito ogrevajo svoj dom. Večina klim brez zunanje enote lahko zelo dobro ogreva dnevno sobo, spalnico, jedilnico ipd. Tako je možno na preprost in ugoden način zagotoviti ogrevanje za stavbe, ki imajo morda zastarela ali nedelujoča grelna telesa.