Dom, vrt in okolica

Potrebujete novo pohištvo? Obiščite salon pohištva!

Najprej načrtujte, potem kupujte!
Prenovo stanovanja, hiše, pisarne, enega prostora ali vsaj ene stene v dnevni sobi, običajno načrtujemo nekaj časa.salon-pohištvo Vendar naj imamo načrte še tako dobre, na koncu so naše ideje morda neuresničljive ali pa nam prodajalci pod nos pomolijo takšno ceno, da se pričnemo ozirati za drugačnimi rešitvami. Zato je morda boljša obratna pot.
Če je kak salon pohištva blizu vašega doma ali pa morda v enem od večjih nakupovalnih centrov, kamor zaidete vsaj sem ter tja, si je včasih res dobro vzeti nekaj časa in si ogledati njihove ponudbe. V salonih vam radi pomagajo, za vas si vzamejo čas in zadeva je precej drugačna, kot če samo pobrskate po spletu in naročite omarico, po možnosti nekje iz Kitajske, ker je malenkost cenejša, potem pa zlepa ne pride, ko pride ni vse v redu in čakate na nove dele ali pa vam zavrnejo oziroma ne upoštevajo reklamacije in podobno. Vsekakor imate lahko ogromno dela in težav ter dodatnih stroškov, v osnovi pa ste želeli celo nekaj privarčevati. No, ni vedno tako črno, a očitno vse večkrat, glede na različne objave, ki jih srečamo po spletu.

Salon pohištva vam pohištvo predstavi

Naj se spet vrnemo k salonu pohištva. Namen salona je, da vam predstavi pohištvene trende. Ni seveda ravno vsakemu kupcu všeč čisto vse. Nekateri prisegajo na moderno pohištvo, drugi na starinsko, tretji na praktičnost. Nekateri poskušajo vse barvno uskladiti, spet drugi bi želeli, da je vse skupaj zelo pisano, živahno, vse večkrat se pojavljajo povsem črno bele kombinacije, ki so potem obogatene z nekim živo barvnim dodatkom, ki izrazito izstopa.
V vsakem primeru drži, da samo prek slik ne boste dobili tako dobrega občutka, kot če si pohištvo ogledate od blizu. Od blizu opazite vsak detajl, primete lahko kljukice in ugotovite ali se predali in omarice dobro odpirajo ali so morda mehanizmi nerodni in za vaš prostor neustrezni. Seveda si morate znati dobro predstavljati, kako bo vse skupaj izgledalo, ko bo na koncu postavljeno v vaš prostor. Poleg barve sten, postavitve vrat, ima na pohištvo izjemen vpliv tudi osvetlitev. Zato v salonu izgleda vse skupaj zelo bleščeče, potem pa ta sijaj do doma izgine. Vredno se je potruditi s postavitvijo kakšne dodatne luči in že vnaprej razmišljati kako bo v prostor padala dnevna svetloba.

https://www.youtube.com/watch?v=1D5Kg43H5xY

Na sprehod in mimogrede še na ogled pohištva

Torej kaj vas čaka v naslednjih tednih ali mesecih? Zagotovo vsaj enkrat obiščite kak salon pohištva (npr. Prevc). Ne bo vam žal, četudi samo malo »pofirbcate«. Morda pa dobite kakšno dobro idejo, kako napraviti neko rešitev v obstoječem prostoru ali pa se odločite, za popestritev obstoječe kuhinje ali dnevne sobe – morda samo z nekim okraskom. Vsekakor razmišljajte široko, poglejte kaj se novega dogaja na trgu pohištva in včasih vam bo zadoščalo tudi, če domov odidete samo z nekaj evrov vredno novo vazo.