Kvalitetne toplotne črpalke z dolgo življenjsko dobo

Nove toplotne črpalke so sestavljene iz dveh delov in sicer iz notranje in zunanje enote. Zunanja enota pridobiva toploto iz zunanjega okolja, notranja enota pa pridobljeno toploto prenese v vodo. Segreta voda zaokroži po sistemu in stanovanje segreje. Novi sistemi ogrevanja so namenjeni ogrevanju, klimatizaciji, ogrevanju sanitarne vode in celo ogrevanju bazenov.

Različni tipi toplotnih črpalk in izbira najprimernejšega

Obstajajo tudi različni tipi ogrevalne tehnike:

  • Zrak voda,
  • Voda voda,
  • Zemlja voda,
  • Zrak zrak.

Toplotna črpalka zrak voda je najpogostejša izbira na slovenskem tržišču. Za svoje delovanje izkorišča energijo iz zraka, ki jo pretvori v energijo potrebno za ogrevanje in hlajenje. Sistem voda voda črpa toploto iz vode iz bližnjega vodnega vira. Več informacij si lahko preberete na spletni strani podjetja Prealpi.

Veliki prihranek pri nakupu toplotne črpalke

Slovenski eko sklad nudi subvencijo za toplotno črpalko, s pomočjo katere jo kupimo 50 ali celo 100 odstotkov ceneje. Slovenska subvencija za toplotno črpalko je v obliki nepovratnih sredstev, katerih ni potrebno vračati.

Toplotna črpalka Yutaki S
Toplotna črpalka Yutaki S

Prvenstveno je ta sklad namenjen starejšim gospodinjstvom, ki želijo zamenjati centralne peči na trda goriva za boljše načine ogrevanja. Eko sklad lahko uporabijo tudi novogradnje. 

Svetovanje pred menjavo ogrevalne tehnike

Video: Vodič za toplotno črpalko. Kako izbrati, primerjati in oceniti učinkovitost.

Podjetje Prealpi omogoča tudi svetovanje pred nakupom. Podjetje preuči našo obstoječo infrastrukturo ter najde najboljši način ogrevanja za našo nepremičnino. Tako lahko zelo ugodno kupimo novo toplotno črpalko, saj nam svetujejo tudi glede uveljavljanja subvencije za toplotno črpalko, s katero zelo prihranimo. Podjetje Prealpi svetuje tudi pri izbiri kombiniranega načina ogrevanja, kjer na streho namestimo sončne celice, ki jih povežemo s toplotno črpalko. S tem sistemom je možno ogrevati tudi sanitarno vodo in zunanji bazen.