Nakit za posebne priložnosti

Na vaš  dan se razvajajte z nakitom, ki je prav tako poseben, kot vi sami. Ne bojte se poskusiti novih modnih kosov, ki jih sicer ne nosite pogosto. Pravilo je lahko le vaše dobro počutje. Izberite nakit iz: kamna, lesa, žlahtnih kovin, tkanine, gline ali drugih materialov, ki vam ustrezajo. Ob pravilni kombinaciji je možnosti ogromno.

Na poseben dan z drugačnim nakitom

Klasična izbira nakita za poroke ali druge pomembnejše dni v življenju so materiali kot je zlato, srebro, dragi kamni ali drugi pogosteje uporabljeni materiali. Ni vam potrebno upoštevati starih navad, temveč je zaželeno, da si ustvarite svoj stil. Nakit iz gline je lahko prav tako slavnosten kot nakit z dragimi kamni. Potrebno je le imeti nekaj domišljije in občutka za pravilno kombiniranje kosov. V kolikor združujemo primerne barve, oblike in vzorce, lahko z modnimi kosi ustvarimo unikaten izgled s katerim zasijemo.

Starodavni nakit se vrača

Danes pozabljamo, da je dostopnost do različnih predmetov na najvišji ravni v zgodovini. V starih časih ni bilo mogoče dostopati do zlata, srebra ali raznih žlahtnih kovin in kamnov na način, kot je to mogoče danes. Potreba po okrasju pa je med ljudmi vsekakor zmeraj obstajala. Zato so se takratni prebivalci znašli na različne načine. Velikokrat tako, da so si sami izdelovali okrasje iz različnih materialov in z različnimi tehnikami. Za posebne priložnosti so v les vrezovali ali žgali razna imena ali celo stavke. Izdelovali so glinene uhane in broške, oblikovali so ogrlice z lesenimi perlami. Modne dodatke pa so tudi tkali. Dandanes je moč zaslediti impulz vračanja k našim koreninam, saj popularni modni kosi niso več le dražji primerki. Lesene ure, prstani, ročno izdelani nakit ali ogrlice iz čipke si utirajo pot nazaj v modernejši izvedbi, a ohranjajo svoj pristen čar.

Z vsakim kosom nakita naredite vtis

Pri izbiranju modnega okrasja velja, da ne smemo izbrati premalo, a tudi ne preveč. V skladu z oblačili, ki jih izberemo, prilagodimo izbiro nakita. Ta naj v najboljši možni meri sledi linijam oblačil ter poudarja naše dobre atribute. Vsak pravilno izbran kos, tudi če izberemo samo enega, lahko naredi dober vtis. Na poroki ali zabavi ob posebni priložnosti je moč z izbiro nakita povedati veliko o sebi. Zato izbirajmo predvsem tisto, kar je povšeči nam, ne podlegajmo različnim modnim muham. Nakit, ki ga kupimo na podlagi trenutnih modnih trendov nam lahko po kratkem obdobju uporabe kar obleži na polici. Medtem pa kosi, ki so nam resnično lepi na pogled, kar naprej najdejo svoj pravi namen uporabe.

Lahko se okitite bleščeče ali diskretno

Načrtovanje izgleda se začne že pri predpripravi na dogodek. Nekatere izbire se med seboj izključujejo. Tako je priporočljivo izbrati podobne kose nakita naenkrat. Bleščeči uhani se skladajo z bleščečo zapestnico, kot se tudi diskretnejša ogrlica lepše sklada z nevpadljivim prstanom. Ko nismo gotovi, kaj bi izbrali, sledimo torej pravilu podobno s podobnim. Po nasvet se sicer lahko zatečemo na splet ali k raznim modnim navdušencem, če imamo več pod palcem pa tudi po strokovni nasvet. Vendar tudi nasvet prijatelja ali nekoga, s komer smo si blizu, velikokrat zadostuje. Naši najbližji nas poznajo bolje, kot si mislimo.

Na posebno zabavo z novim okrasjem

Z uporabo modnih dodatkov zlahka dosežemo, da stara oprava zasije v novi luči. Tako ni potrebe po nenehnem kupovanju novih oblačil, temveč lahko namesto tega izberemo kos nakita. Tudi ob posebnih priložnostih lahko nosimo že velikokrat videno opravo, ki ji damo nov pridih z modnimi kosi. Ljudje opazijo dobro izbran nakit in si le redko zapomnijo, da smo neke hlače, krilo ali majico že nosili. Bolj delikatna je izbira oblačil in nakita za res pomembne dneve, kot je na primer poroka. Takrat imamo radi na sebi najbolj cenjene kose oblačil ter okrasja, za katerega ni nujno, da ga nosimo še kdaj. Lahko pa tudi za tak dogodek izberemo stvari, ki bomo jih z veseljem uporabljali tudi naprej.

Ideje in nasveti za izbiro nakita

Nekaj uporabnih idej in posebnih kosov modnega okrasa vas čaka v spletni trgovini lideja.com. Med lepimi izdelki boste zlahka našli katerega za vaš poseben dogodek. Pobrskajte po njihovi spletni strani in se prepričajte o pestri in ugodni ponudbi tudi sami!

Moške in ženske zapestne ure v več različicah. Pri izbiri ročne ure je potrebno najprej vedeti, za kakšne priložnosti bo namenjena. Preberi več …