Moda

Moške in ženske zapestne ure v več različicah

Na vprašanje, koliko je ura, v današnjem času iz žepa potegnemo mobilni telefon in točen čas preverimo na njem. Še ne dolgo nazaj pa smo točen čas preverjali s pomočjo ročne ure. Po drugi strani pa je zanimivo, da zaradi pojava mobilnih naprav s številnimi funkcijami prodaja ročnih ur ni upadla. Eden od razlogov je verjetno ta, da večina na zapestju še vedno želi nositi uro. Ženske ročne ure so dobile status nakita oziroma modnega dodatka, moške ročne ure pa praviloma pomenijo statusni simbol.

Čeprav so ročne ure manjši pripomočki, pa pred nakupom dobro razmislimo, kakšno uro bomo nosili na zapestju. Ne nazadnje je pomembno tudi to, kakšno je drobovje pod kazalcem oziroma zaslonom ročne ure. Ročne ure na splošno lahko delimo na elektronske in mehanske. Ne glede na to, za kakšno vrsto se boste odločili, ima velikost zapestja kupca pomembno vlogo pri izbiri prave ženske ali moške ročne ure.

Velikost zapestja pri izbiri zapestne ure

Pri izbiri ženske, otroške ali moške ročne ure je ne nazadnje izjemo pomembna tudi velikost zapestja. Velikost zapestja se vam pred nakupom zapestne ure splača izmeriti, če boste izdelek kupovali preko spleta. Vzemite trak papirja oziroma prožen merilni trak. Ovijte si ga okoli roke. Vzemite pisalo in označite primerno končno točko.

Moške ročne ure
Čeprav so ročne ure manjši pripomočki, pa pred nakupom dobro razmislimo, kakšno uro bomo nosili na zapestju.

Pri izbiri ročne ure imajo poleg velikosti zapestja pomembnejšo vlogo še premer in debelina ohišja, širina in material traku. Če je vaše zapestje tanko oziroma vitko, izberite uro z majhnim premerom in tanjšim pasom. Če pa je vaše zapestje debelo, je bolje izbrati uro z večjim ohišjem ter širšim pasom. Pri izbiri zapestne ure vas nato čaka vsaj še ena od pomembnejših odločitev. Na trgu namreč lahko izbirate med zapestnimi urami v več različicah. Tako ženska kot moška ročna ura se vam ponuja v navadni zasnovi, športni in ne nazadnje še pametni različici.

Nakupovanje primerne zapestne ure za predstavnice nežnejšega spola

Ženskam je v primerjavi z moškimi veliko pomembneje, da ura izgleda privlačno in da se dobro ujamejo tudi z njihovimi kosi oblačil. Pri nakupovanju ženske ročne ure za nekatere predstavnice nežnejšega spola pa ni pomemben samo izgled in ujemanje s slogom oblačenja, temveč tudi funkcije. To zlasti velja za ženske, ki so športno aktivnejše. A najpomembneje je, da je ženska ročna ura izbrana tako, da popolnoma služi svojemu namenu.

Moška ura
Pri izbiri ročne ure imajo poleg velikosti zapestja pomembnejšo vlogo še premer in debelina ohišja

Zapestne ure za ženske kot dopolnilo k obleki

Pri nakupu ženske ročne ure se pogosto torej oziramo tudi na to, da se bo ura dobro ujela z našimi oblačili. Takšne ure so navadno elegantnejše in primerne za formalna srečanja. Ročna ura za ženske je lahko okrašene z biseri, diamanti in drugimi dragimi kamni, ki uri dodajo posebno noto elegance. Nekatere predstavnice nežnejšega spola pa se pri nakupu zapestne ure najbolj ozirajo po trendovskih kosih. Posebnost takšnih ur je, da so obenem funkcionalne ter služijo kot unikaten modni dodatek.

Po drugi strani pa velika večina kupcev ročnih ur še vedno najraje poseže po navadni klasični. To je tudi najpreprostejša rešitev za vsakodnevno uporabo. Navadne ženske ročne ure so praviloma vzdržljive ter narejene iz kakovostnih materialov, kot so na primer usnje, nerjaveče železo. Čeprav ne gre za ročne ure v trendu, vseeno niso dolgočasne. Lahko jih krasijo vzorci in kombinacije privlačnih barv, ki se dobro ujamejo s katerim koli stilom.

Zapestne ure za z dodatnimi funkcijami

Za aktivno preživljanje prostega časa so izjemno primerne športne ročne ure. Te so opremljene s še dodatnimi funkcijami, na primer s štoparico, merilcem srčnega utripa, z GPS za merjenje razdalj. Praviloma so športne ročne ure odporne na vodo in kot takšne primerne za plavanje. Posledično so takšne ure vzdržljivejše pa tudi fizično debelejše v primerjavi z drugimi vrstami ročnih ur.

Ženska ročna ura
Pri nakupu ženske ročne ure se pogosto torej oziramo tudi na to, da se bo ura dobro ujela z našimi oblačili.

Pametna ročna ura

Novejša tehnologija nam omogoča, da je naša ura lahko tudi telefon. S pametno ročno uro lahko spremljamo socialne medije, poslušamo glasbo, kličemo, hkrati pa uporabljamo prav vse funkcije navadne zapestne ure. Pametna ženska ročna ura je izjemno dobrodošla rešitev za športne aktivnosti, ker nadomesti pametni telefon. Slednji bi nam namreč bil samo v breme pri fizično zahtevnejših podvigih.

Premišljena izbira primerne zapestne ure

Če na trgu iščete uro za vsakodnevno uporabo, je torej najbolje poseči kar po navadni uri. Če iščete uro za formalna srečanja, pa raje posezite po bolj modni in elegantnejši različici ročne ure. Če se pogosto ukvarjate s športom, je najbolje poseči po uri, ki vas ne bo motila pri gibanju. Za plavanje in druge oblike športnih dejavnosti si izberite vodoodporno uro z velikimi gumbi za čim hitrejše nastavitve štoparice ter ostalih funkcij.