Gradbeništvo in nepremičnine

Bežigrajska četrtna skupnost kot pomemben del prestolnice

Stanovanja za Bežigradom se raztezajo vzdolž Dunajske ceste, katera ima pomembno prometno vlogo, saj predstavlja glavno os v tem delu Ljubljane.

Večino blokovskih stanovanj za Bežigradom so zgradili v začetku osemdesetih let 20. stoletja, ko se je Ljubljana začela pospešeno razvijati.

Značilnosti Bežigrajskih stanovanjskih objektov

Stanovanje Bežigrad

Bežigrajska četrt je sestavljena iz številnih stanovanjskih objektov. Blokovska naselja in bloki imajo večinoma pet nadstropij, kar v primerjavi z ostalimi bloki v Ljubljani spada v nizko pozidavo. Večja blokovska naselja imajo svoja središča na vzhodnem delu Bežigrajske četrti in sicer v Novih Stožicah ter na področju blokovske skupnosti 3. Blokovska stanovanja za Bežigradom pa so prav tako močno zastopana na območju Savskega naselja.

V Bežigrajski četrti pa je moč zaslediti tudi veliko samostojnih in vrstnih hiš, katere so bile večinoma zgrajene že v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Tu so lastniki samostojnih hiš našli nekakšno oazo miru sredi mestnega vrveža, saj Bežigrajska četrt velja za eno izmed najbolj zelenih predelov v Ljubljani.

Preberite si nadaljevanje članka na temo o “stanovanje Bežigrad“.

Prodaja stanovanj Ljubljana – Iščete ali prodajate stanovanje v Ljubljani?