ModaTurizem

Vrste ženskih kopalk

Vsi vemo za kaj in kdaj se kopalke uporabljajo. Prav tako vsi vemo, da so kopalke lahko za ženske, moške in pa otroke. Moški pri izbiri kopalk ne komplicirajo prav veliko, medtem, ko ženske natančno pregledajo vse kopalke. Ženske kopalke so zelo pomembno poletno »oblačilo« pri ženskah. Vsaka ženska si želi, da bi v kopalkah izgledala privlačno in čudovito. Dandanes obstajajo ženske kopalke za močnejše postave in kopalke za vitke postave. Vsaka ženska si lahko tako najde kopalke, ki se bodo prilegale njeni postavi.

Poznamo dve vrsti ženskih kopalk:
– enodelne ženske kopalke
– dvodelne ženske kopalke

ženske kopalke

Med dvodelne kopalke spadajo bikini kopalke, športne kopalke in pa navadne kopalke, pri katerih zgornji in spodnji del nista povezana. Enodelne ženske kopalke pa kot že ime pove, so narejene iz enega samega dela. Zgornji in spodnji del kopalk sta med seboj povezana. Ženske in otroške dekliške kopalke se med seboj razlikujejo predvsem v poslikavi in pa v tem, da otroške kopalke malo več zakrivajo. Otroške kopalke imajo največkrat prisrčno otroško poslikavo in motive. Med najbolj popularnimi ženskimi kopalkami so definitivno bikini kopalke oziroma bikini. Ko so bikini kopalke »prišle ven« so se ljudje zgražali, saj so le-te kopalke več odkrile, kot pa pokrile.

Dandanes pa bikini kopalke spadajo med najbolj nošene ženske kopalke. Kopalke so narejene iz materiala poliester (polyester) in pa bombaža. Elastičen material pa poskrbi, da se kopalke lepo prilegajo telesu. Dandanes lahko najdemo tudi različne dodatke, ki se prilegajo kopalkam (razne rute, nakit itd.). Vedno več žensk pa zraven kopalk nosi kratke hlačke. Kratke hlačke naredijo žensko še bolj zapeljivo. Večino kratkih hlačk je izdelanih iz jeansa, nekatere pa tudi iz bombaža. Kratke hlačke so najbolj primerne za tople dni, lahko pa jih nosimo tudi v hladnih dneh, vendar moramo poleg hlačk imeti oblečene tudi legice oziroma pajkice.