Zaposlovanje

Kadrovska agencija ali kadrovsko svetovanje – kakšna je razlika?

Kadrovska agencija za zaposlovanje za naročnika izvaja vse kadrovske storitve, ki bi jih sicer počel kadrovski oddelek v tem podjetju, če bi obstajal:

Predvsem upravljanje s človeškimi viri je pomembna prednost najemanja najboljših kadrovskih agencijskih storitev. Te segajo od razvoja sistemov spodbud za zaposlene, izboljšujejo metodo zaposlovanja in zagotavljajo strokovni nadzor osebja. Če je namen pridobivanje pravih kadrov in njihovo zadržanje, so storitve HR agencije morda popolna izbira za vaše podjetje.

Svetovalne storitve

Po drugi strani pa kadrovski svetovalci s svojim strokovnim znanjem izvedejo celovito oceno vaše trenutne kadrovske funkcije in podajo priporočila glede modela in strukture delovanja. Pregledajo vse notranje sisteme organizacije povezane s kadri. Vaš svetovalec bo nato ocenil kadrovsko strukturo, model in zmogljivosti ekipe.

Kadrovska agencija
Kadrovski svetovalci s svojim strokovnim znanjem izvedejo celovito oceno vaše trenutne kadrovske funkcije

Od tam bo vaš svetovalec dal nabor priporočil za spremembe, namenjene povečanju učinkovitosti in uspešnosti kadrovske funkcije. Lahko gre za svetovanje v celotnem kadrovskem spektru ali delo na samo enem osredotočenem projektu.

Zunanja kadrovska služba ali kadrovsko svetovanje pri zaposlovanju: v čem je razlika?

Agencija za zaposlovanje deluje kot posrednik med dvema strankama med postopkom zaposlovanja ali pogajanji. Opravljajo delo, ki podjetjem omogoča, da zapolnijo prosta delovna mesta.

Notranje v primerjavi z zunanjim zaposlovanjem. Nasveti za zaposlovanje za kadrovske administratorje.

Po drugi strani svetovalci za zaposlovanje raziskujejo potrebe, težave in izzive, s katerimi se soočajo podjetja ali prosilci za zaposlitev. Ko v celoti razumejo situacijo, s svojim strokovnim poznavanjem trga podjetju predpišejo ustrezno rešitev.

Kdaj pri zaposlovanju izbrati kadrovsko agencijo namesto svetovanja?

Za posebna delovna mesta lahko podjetja potrebujejo določeno število ljudi, da izpolnijo zahteve svojih strank. Na primer, delovno mesto telefonista. V tako hitro razvijajočem se okolju lahko odsotnost ali odhod članov ekipe v kratkem času vpliva na poslovanje podjetja. Ne samo, da odsotnost osebja povzroča stres med preostalo ekipo, ampak tudi zmanjšuje proizvodno zmogljivost podjetja.

Za te vrste delovnih mest morda ne bodo potrebni visokokvalificirani kandidati s strokovnimi znanji. Vendar pa je treba tako odprta delovna mesta nujno zapolniti, da bi zmanjšali negativni vpliv na preostalo ekipo in dobiček podjetja. V tem primeru so agencije za zaposlovanje neprecenljive vrednosti.