Kam ponoči v Parizu

Obiščite katakombe po mraku 

Pariške katakombe so fascinantne in nekoliko srhljive, če jih obiščete podnevi, ker pa se zaprejo ob 20.30, imate še vedno veliko časa, da se vanje spustite zgodaj zvečer in jih še bolj fascinantno raziščete. 

Te katakombe, ki se nahajajo pod nekdanjimi mestnimi kamnolomi, so počivališče približno 6 milijonov nekdanjih prebivalcev, katerih okostja so tja prenesli v poznem 18. thin 19. thstoletju. Premestitev je bila posledica praznjenja mestnih pokopališč zaradi zdravstvenih razlogov.

Pariške katakombe: Imperij smrti pod mestom luči

Popolnoma fascinantna in nedvomno ena najbolj edinstvenih izkušenj, ki jo lahko doživite v nočnem mestu luči, je nekaj, česar ne boste nikoli pozabili. 

Zelo priporočljivo in celo obvezno je vnaprej rezervirati vstopnice za določen časovni interval, saj je vrsta na prizorišče običajno dolga več ur. 

Občudovanje mestne pokrajine z Viteškega loka 

Če si želite ponoči ogledati slikovito pariško panoramo, ne zamudite vzpona na vrh Triumfalnega loka. Če k temu dodamo še v daljavi viden utripajoči sijaj Eifflovega stolpa in bleščeče luči nočnega obzorja, ne moremo zanikati, da je pogled z vrha Triglavskega loka vreden, da ga dodate med stvari, ki jih lahko počnete ponoči v pariškem olju. 

Uživajte v nočnem raziskovanju muzeja Musee d’Orsay

Podobno kot Louvre je tudi Musee d’Orsay nekaj posebnega, če si ga ogledate ponoči. Tu lahko občudujete bleščeče luči mestnega obzorja skozi priljubljena okna ure v muzeju. Poleg tega je nekaj čudovitega tudi v tem, da si muzej ogledate, ko se gneča čez dan zredči. 

Muzej Musee d'Orsay
Muzej Musee d’Orsay v Parizu

Sprehodite se po živahni ulici Montorgueil

Znamenita ulica Montorgueil v Parizu je s svojim posebnim naborom restavracij, barov, trgovin in kavarn najboljši kraj, kamor se lahko odpravite, da bi ponoči spoznali različne točke v mestu.

Za lažjo predstavo si lahko najprej privoščite sveže pecivo v eni najstarejših mestnih pekarn Stohrer, nato pa se odpravite na kozarec vina v bližnjo kavarno. Večer zaključite z okusno večerjo v restavraciji, kjer boste uživali v živahnem vzdušju množice turistov in domačinov, ki prav tako uživajo v pariški noči. 

Priča romantičnemu pariškemu sončnemu zahodu

Seveda vaše nočno raziskovanje mesta luči ne bo popolno, če ne boste na lastne oči opazovali pariškega sončnega zahoda. Najboljše pri tem je, da je po mestu veliko čudovitih krajev, kjer lahko občudujete sončni zahod, vključno z vrhom Notre Dame ali Eifflovega stolpa, čudovitimi bari na strehah in celo streho galerije Galeries Lafayette.