Avto-motoAvtodeli

Največje steklo v našem avtomobilu

Dejstvo je, da je avtomobilsko vetrobransko steklo zelo težko opraskati, saj je to izredno trden material. Je pa res, da majhne praske lahko pustijo kamenčki in prah, ki se na njem nabirajo. Priporočljivo je, da imamo v posodi za čistilno sredstvo za stekla vedno dovolj tekočine. Tako bomo lahko med vožnjo uporabili avtomobilske brisalce v primeru nabiranja dežnih kapljic, snega, blata in druge umazanije na prednjem steklu.

Črpalka za pranje stekla avtomobila črpa čistilno tekočino

V našem avtomobilu se nahajajo različne črpalke. Potrebujemo jih za črpanje goriva, čistilne tekočine ipd. Naš jekleni konjiček ima nad motorjem vgrajeno črpalko za pranje stekla avtomobila.

Črpalka za pranje stekla avtomobila
Črpalka za pranje stekla avtomobila za Renault Espace

Ta je namenjena črpanju čistilne tekočine na sprednje steklo vozila na ukaz voznika. Omenjena tekočina ni sestavljena samo iz vode. Vsebuje različne kemikalije z namenom bolj učinkovite odstranitve umazanije s stekla. 

Različni materiali izdelave brisalcev so na voljo vsem voznikom

Gumijaste metlice brisalcev za avtomobil so že dolgo časa v obstoju. Dandanes jih uporablja veliko voznikov, saj je guma poceni in kakovosten material, ki brez težav očisti vetrobransko steklo. Je pa res, da je občutljiva na UV žarke, sneg, vlago in druge elemente narave. Tako sčasoma preperi in postane neuporabna.

Video: Kako delujejo avtomobilski brisalci

Silikonski avtomobilski brisalci so bolj odporni na naravne elemente. Obenem pa so tudi veliko tišji pri delovanju, kot gumijasti. Dandanes so silikonski brisalci priporočljivi za voznike, ki želijo kakovostno in dolgotrajno rešitev za brisanje stekel.

Brisalci z grafitno ali teflonsko prevleko so tudi zelo priporočljivi. Samo rezilo je v tem primeru premazano s posebno prevleko iz grafita ali teflona. Razlog za to pa je lažje in bolj gladko drsenje rezil po steklih.