Tehnika

Pomembni elementi uspešne spletne trgovine

Izdelava spletnih trgovin zahteva tudi da izberemo zanesljiv strežnik. To je močan računalnik, ki je namenjen gostovanju ene ali več spletnih strani. Ko vtipkamo v brskalnik naslov domene, ali pa najdemo želeno spletno stran preko spletnega iskalnika, se povežemo na strežnik. Na strežniku se nahaja vsa HTML, CSS in druga koda ter avdio in video vsebine, ki jih lahko vidimo na zaslonu.

Izdelava spletnih trgovin
Izdelava spletnih trgovin za večji ROI

Sam strežnik uporablja enake komponente kot vsak namizni računalnik. Tako ima določeno število procesorjev in procesorskih jeder, delovni pomnilnik, trde ter SSD diske, določeno pasovno širino ipd. Vse te lastnosti pa so izredno pomembne za vsako izdelano spletno trgovino in stran. Temu je tako, saj bo sam strežnik posredoval vse informacije v obiskovalčev brskalnik. Hitrost prenosa informacij pa določa samo hitrost delovanja spletne trgovine.

Izbira primerne domene je pomembna za prepoznavnost naše spletne strani

Preden začnemo z izdelavo spletne trgovine (http://www.edsolution.si) potrebujemo domeno. Ta služi kot njeno ime in njen naslov. Lahko bi rekli, da domena predstavlja vhodna vrata do našega poslovanja na spletu. Zato je tudi pomembno, da je primerne dolžine. V večini primerov je priporočljivo upoštevanje sledečih smernic pri izbiri imena:

  • Ime naj bo raje krajše dolžine – nekje med 3-22 znaki
  • Priporočljivo je, da za izdelano spletno trgovino uporabimo ime, ki se navezuje na naravo ponujenih artiklov in storitev
  • Uporaba številk in veznikov je primerna samo za imena za katera je to smiselno
  • Izogibajmo se kompleksnim in zahtevnim imenom, ki jih je težko izgovoriti ali natipkati
Video:; Kako izbrati domeno za vašo spletno trgovino ali spletno stran

Pri registraciji domene bomo imeli tudi možnost izbrati domeno vrhovne ravni oziroma končnico. Ta je lahko mednarodna, kot je .com, ali pa lokalna, kot je .si.