Zdravje, lepota in moda

Lepotna kirurgija ni edino orodje za doseganje idealov lepote

Zagotovo pa lepotna kirurgija ni ednino orodje za doseganje idealov lepote. Kulturno pa tudi zgodovinsko namreč poznamo druge prijeme ter posega za njeno doseganje. S Kitajske je na primer poznano prevezovanje stopal, iz Burme podaljšanje vratov, tetovaža obrazov ter podobno.

Oblikovanje telesa in pomlajevalni posegi

Bi se lahko lepotna kirurgija delila na dve veliki področji. To sta oblikovanje telesa ter pomlajevalni posegi. Pri vsem omenjenem pa je treba nujno poudariti to, da smo ljudje povsem prepričani, da je obraz semafor naših let ter življenjske energije.

Z brahioplastiko oz. korekcijo nadlahti se poskrbi za estetsko oblikovane nadlahti.

Kaj je brahioplastika

Brahioplastika je eden od zelo pogostih estetskih posegov. Gre za pomlajevanje nadlakti. Pri tem je ključnega pomena natančna ocena vzroka problema pa tudi ustrezna izbira same tehnike. Za osebe, ki imajo lokalno nakopičeno maščobo in dobro prožno kožno se priporoča liposukcija. Če pa ima oseba veliko odvečne kože, pa se ji običajno s strani strokovnjakov predlaga standardna brahioplastika, in sicer z vzdolžnim izrezom kožno-podkožnega tkiva – od pazduhe do komolca. To poteka s predhodno liposukcijo ali pa brez nje.

Po omenjenem posegu so nadlakti precej lepše oblike, dolga brazgotina je praviloma dobro skrita zaradi izjemno natančnega izbranega položaja samega reza.

Postopek pomlajevanja nadlakti

Dandanes je poznanih več različnih kirurških tehnik za odstranjevanje odvečne, ohlapne kože na nadlakteh. Brahioplastika se tako lahko kombinira še z drugimi vrstami estetskih posegov ali pa se izvede povsem samostojno.

Možni zapleti pri brahioplastiki

Lahko rečemo, da so zapleti pri pomlajevanju nadlakti precej redki. Po posegu se kvečjemu pojavijo podpluta, oteklina ter lahko tudi predhodno manjša občutljivost kože. Zapleti navadno izzvenijo v samo nekaj tednih.

Brahioplastika oziroma pomlajevanje nadlakti je torej precej pogost lepotni oziroma estetski poseg. Pri njem je poglavitnega pomena to, da je dobro načrtovan, da se določijo cilji ter da je po posegu brazgotinska črta dobro skrita.