Avto-motoAvtomobilska oprema

Gumi tepihi za vzdrževanje čistoče v avtu

Notranjost vašega avta je pogosto bolj umazana kot sama zunanjost. Morda je to tudi zato, ker veliko bolj pazite, da je avto navzven čist. V resnici pa morate poskrbeti tudi za notranjost, saj je kakovost vaše vožnje predvsem odvisna tudi od čistoče. 

Svoj avto ali drugo prevozno sredstvo bi morali temeljiteje očistiti vsaj enkrat na mesec, sicer pa je dobro, da ga čistite enkrat na teden. Veliko vlogo v notranjosti vozil imajo zagotovo tudi številni dodatki, kot so, na primer, gumi tepihi. Ti lahko v zelo veliki meri – še zlasti pa v zimskem času – poskrbijo za več čistoče v prevoznem sredstvu.

Izbira dobrega tepiha za avto 

Vsekakor gumi tepihi niso edina vrsta tepihov za nameščanje v najrazličnejša prevozna sredstva. Na trgu, še zlasti v specializiranih prodajalnah s tovrstno opremo, lahko izbirate tudi med drugimi vrstami, kot so tekstilni tepihi za avto oziroma za vozila vseh vrst.

Avtomobilski gumi tepihi
Gumi tepihi za avtomobil

In kdaj so tepihi iz gume boljša izbira od tepihov iz tekstila? Zagotovo v zimskem času, ko v avto nevede prinesemo veliko umazanije. Ta je lahko tudi v obliki snega oziroma vode. Gumi tepihi lahko poskrbijo, da takšno vrsto umazanije zlahka in hitro odstranimo. 

Izbirajte med tepihi dobrega proizvajalca 

Če boste torej izbirali med gumi tepihi, pazite predvsem na to, da je na njem napisano dobro oziroma priznano ime proizvajalca. Slabe oziroma manj kakovostne gumi tepihe lahko prepoznate že po tem, da že na daleč oddajajo nenavaden in močan vonj, ki bi vas lahko motil tudi med samo vožnjo.

Gumi tepihi Gledring za VW Golf VII

Tudi sicer so slabo kakovostni gumi tepihi narejeni iz slabših materialov, posledično se veliko hitreje uničijo. Najboljši gumi tepihi so narejeni pod okriljem priznanih proizvajalcev, zato je pomembno, da pred nakupom preverite ime proizvajalca, ki je navadno naveden na samem izdelku. In čeprav boste za takšen avto tepih odšteli nekaj več denarja, se vam bo to splačalo, ker ga boste ob doslednem čiščenju lahko dobro koristili vrsto let. 

Nakup tepiha v spletni prodajalni 

Sicer pa se kakovostni gumi tepihi priznanega prodajalca ponujajo tudi v spletnih prodajalnah z avto opremo in deli za avte ter druga prevozna sredstva. Ponudbo lahko preverite tudi v prodajalni withcar.ro.