Motorji in motoristična oprema

Vrhunske čelade Ameriških korenin – Bell

Varnost pri vožnji kateregakoli motorja od nas zahteva, da uporabljamo kakovostno zaščitno opremo. Podjetje Bell proizvaja vrhunske čelade za motoriste po vsem svetu. Odlikujejo jih visoka vzdržljivost, veliko dodatnih funkcij in edinstven stil. To so samo nekateri razlogi, zakaj so omenjene čelade tako popularne pri začetnikih in izkušenih motoristih. Imajo pa tudi dodatne funkcionalnosti, kot so zaščita proti praskam vizirja, napredni sistem prezračevanja in UV zaščita za obraz, ki so zelo zaželene pri vseh motoristih, saj olajšajo vožnjo ter jo naredijo bolj zabavno. Omenjeno podjetja pa proizvaja tudi moto hlače, škornje, jakne, rokavice in druga oblačila.

Integralne čelade nudijo izvrstno zaščito

Med vožnjo motorja je voznik izpostavljen številnim elementom. Bolj natančno je voznikovo telo neprestano pod vplivom naravnih elementov. Obenem pa padci z motorja in drugi fizični udarci lahko pustijo veliko škode na rokah, prsnem košu, nogah in seveda glavi. Ravno glavo si pogosto motoristi poškodujejo med padci, zato so motoristične čelade obvezna oprema v mnogih državah.

Integralne čelade za motoriste
Integralne čelade za motoriste nudijo največjo stopnjo zaščite in se uporabljajo predvsem pri večjih hitrostih in daljših vožnjah.

Največjo zaščito za glavo motorista predstavljajo integralne čelade, saj nič ne prepustijo naključju. Narejene so iz različnih kompozitnih polikarbonatnih materialov, ki so namenjeni prenašanju velikih fizičnih sil. Ker zaščitijo tudi obraz, so idealni varnostni dodatek za amaterske in izkušene motoriste.

Motoristične čelade Bell

Ne glede na stopnjo izkušenosti motorista, je vedno ključno, da ima vedno ustrezno zaščiteno telo. Na voljo so številne motoristične čelade Bell, ki imajo številne prednosti, kot so:

Bell Bullitt čelada narejena s posebnim designom
  • Učinkovito prezračevanje in preprečevanje vstopa mrzlega zraka 
  • Aerodinamično obliko in razne tehnologije podjetja Bell, ki preprečujejo zvok, ki ga povzroča veter med vožnjo motorja pri visokih hitrostih