Vreče za točo so odlična rešitev tudi na dopustu

Na otoku Krku imamo skupaj s tastom in taščo »na pavšalu« počitniško prikolico, zato v kampu vsako poletje preživimo kar nekaj časa. Ker so parcele majhne, lahko do prikolice zgolj pripeljemo in iz avtomobila zložimo stvari, nato pa moramo parkirati na parkirišču pred zapornico kampa, ki pa žal ni zaščiteno oziroma nima nadstreškov. Avtomobil tako redno stoji v senci pod drevesi, kar pomeni da je precej izpostavljen vremenskim vplivom. pokrivalo-proti-toči
Mož se je letos odločil za nakup vreče za točo (v različnih dimenzijah jih ponujajo pri withcar.si), saj sva bila v preteklosti kar nekajkrat slabe volje zaradi tega, kako se avto lahko uničuje med dopustom. Načeloma je najin avtomobil nov (menjava ga na vsake dve ali tri leta), prav tako pa mož izjemno skrbi za njegovo vzdrževanost in čistočo, zato je prav, da je tako tudi na morju. In ko sva imela avto lani umazan od drevesne smole, ki jo je bilo težko odstraniti, sva vedela, da parkiranje na prostem zahteva dodatne ukrepe.

Poleg drevesne smole, ki je povzročila slabo voljo lani, pa sva imela še eno neprijetno izkušnjo. Pred štirimi leti je sredi poletja na Krku tako pihalo, da je marsikateremu turistu uničilo šotor, pa tudi bivanje v prikolici je bilo zaradi sunkov burje precej neprijetno. Nenazadnje pa so tudi most morali zapreti, ker bi bila vožnja preko njega na celino preveč nevarna. Takrat je mož avto sicer iz sence pod drevesi preparkiral in postavil povsem na prosto, saj ni želel tvegati, da bi nanj padla kakšna veja ali bi se celo porušilo drevo, vendar je bil avto vseeno izpostavljen nečemu drugemu: soli!

vreče-proti-toči
Očitno je tako pihalo (ne le s kopnega, temveč iz vseh strani), da je bila v zraku tudi povečana količina soli, in na avtomobilu je bilo po dveh dneh takšnega vremena zasušena prava bela, slana skorja. Ja, če bi se že pred tem odločila za nakup vreče za točo, je zagotovo ne bi bilo, in avtomobila ne bi bilo treba še na dopustu voziti v avtopralnico. Pokrivalo proti toči nam je torej kar konkretno pomagalo zaščititi avto.
Letos bova po zaslugi vreče za točo iz withcar.si preživljala dopust v kampu precej bolj brezskrbno. Brez ugibanja, ali bo padala toča, ali bo pihal veter, ali bo avto prekrit s kristali soli, ali bo nanj kapljala drevesna smola ali padla kakšna veja, ali ga bodo ponečedili ptiči ali kot svojega označili kakšni potepuški mački, ki jih je v kampu kar nekaj, morda pa tudi psi neodgovornih lastnikov, ki se bodo sami podali na potep po kampu.

In nenazadnje so vreče za točo koristne še iz enega vidika – ker popolnoma prekrijejo avtomobil, tako tudi radovednežem in nepridipravom preprečujejo pogled v notranjost avta, torej hkrati skrbijo tudi za to, da je avtomobil na parkirišču bolj varen.