Vsi članki in nasvetiDom, vrt in okolica

Katera notranja in zunanja svetila poznamo

Svetloba je eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri oblikovanju prostorov, pa naj bo naravna ali umetna. Razmišljate o tem, da bi vaš dom polepšali z različnimi svetili? Najprej si zamislite kaj želite in kaj pravzaprav ponujajo.

Poglejte si različne ponudbe svetil v trgovinah, če pa nimate veliko prostega časa pa si jih oglejte kar na spletu.

notranja stropna svetila

Ponudba kjerkoli je ogromna, saj lahko izbirate med večjimi in manjšimi svetili, barvami, kakovostmi, različnimi in zanimivimi oblikami, ter še veliko več, tako, da boste zlahka našli točno tisto kar potrebujete.

Lahko izberete svetila, naprimer stenska svetila, ki vam močno osvetlijo cel prostor ali pa se odločite za tistega, ki vam osvetli samo en določen predmet. Poleg tega lahko namesto glavnega vira svetlobe uporabite ambientalno razsvetljavo. To je skrit vir svetlobe, ki ustvari efekt sijaja. Ni pa primeren za vsak prostor. Pravšnji bi bil za spalnico ali dnevno sobo.

Podjetje Arcadia se z izdelovanjem svetil ukvarja že kar nekaj let, zato imajo veliko izkušenj in izdelujejo kvalitetna svetila. Svoje poslovanje radi opravljajo in ga sprejemajo kot izziv, zato kar pogosto sodelujejo z različnimi umetniki in večkrat organizirajo razstave, ter podpirajo umetniške projekte.

Glede na prostor, se svetila delijo na notranja in zunanja. Premišljena razporeditev teh svetil zelo izboljša kvaliteto prostora, zato je potrebno natančno izbrati kam boste kaj postavili.

Notranja svetila so lahko zelo različnih oblik in imajo prednost, da je možnost igranja s svetlobo večja kot pri zunanjih. Potrebovali jih boste v vseh prostorih vašega doma. Razlikujejo se po tem za kateri prostor jih potrebujete, saj ne smete uporabiti nekega svetila, ki sploh ne sodi v prostor. Notranja svetila so lahko namizna, viseča in vgradna.

Zunanja svetila so pomembna za zunanji del vaše hiše, če hočete, da super izgleda. Lahko izbirate med različnimi oblikami in velikostmi. Prednost je, da lepo osvetlijo in poudarijo vaš dom še od zunaj za boljši izgled.

Stropna viseča svetila Volino nam prihranijo prostor na tleh in poskrbijo za enakomerno osvetlitev celotnega prostora. Preberi več …