Dom, vrt in okolica

Elegantna viseča svetila


Če imate dovolj prostora ali pa imate zelo sofisticiran in prefinjen okus, si privoščite čudovita viseča svetila! Ta imajo namreč brezčasno eleganco in navdušujejo s svojo obliko in atraktivnostjo. V prostoru delujejo izredno dekorativno ter ga močno polepšajo ter popestrijo. Še posebej lepo pašejo nad jedilno mizo ali mizico v dnevi sobi, pa tudi na stopnišče, na sredino veže ali kamorkoli drugam. Viseča svetila so prava izbira za vse, ki bi radi prostore opremili tako, da bi jih vsi občudovali. Primerna so tako za zasebne kot za poslovne prostore oziroma pašejo prav povsod.

Kakšne luči izbrati?

Vsak prostor zahteva drugačno osvetlitev. Ta je v prvi vrsti odvisna od tega, čemu je določen prostor namenjen. Hkrati pa je treba misliti tudi na slog opreme in na to, da bo prostor na koncu tudi slogovno zaokrožen. Viseča svetila so v tem smislu prava izbira za vse tiste prostore, ki bi jih radi malo popestrili ali jim dali pridih glamuroznosti in prefinjenosti ter elegance. Prav tako pa so primerna za uporabo v prostorih, ki;

  • so zelo veliki in delujejo nekako ‘prazno’,
  • potrebujejo določen stilni poudarek,
  • imajo veliko različnih elementov in nobenega osrednjega elementa,
  • imajo visoke strope,
  • so opremljeni zelo minimalistično,
  • so malce dolgočasni, zato jih je treba popestriti.


Viseča svetila za vse okuse

Predstavljajte si minimalistično opremljeno kuhinjo v visokem sijaju, zraven pa prav takšno jedilno mizo. Marsikomu je takšen prostor všeč, marsikomu pa se zdi preveč sterilen. Lahko ga napolnite z lončnicami in drugo dekoracijo, obarvate stene ali jim dodate različne stenske nalepke. Vendar za okus marsikoga to ni prava izbira. Eno od bolj elegantnih možnosti za popestritev takšnega minimalistično opremljenega prostora, kot je omenjena kuhinja, pa zagotovo predstavljajo viseča svetila.

Skrbna izbrana luč nad jedilno mizo ali šankom oziroma kuhinjskim otokom lahko poskrbi za popolnoma drugačno počutje v prostoru in spremeni njegov videz tako, da bo daleč od sterilnosti. Poskrbi za to, da prostor deluje bolj elegantno in zanimivo. Poleg tega pa ne le, da primerno izbrana luč prostor odlično osvetli ter v tem smislu poskrbi za boljšo počutje, ampak ga naredi tudi lepšega, saj lahko viseča svetila predstavljajo močan dekorativni element.

Različna stropna svetila sicer niso nujno zelo opazna, saj so nekatera med njimi zelo diskretna, vendar to nikakor ne velja za viseča svetila, ki imajo popolnoma drugačen značaj. Namenjena so temu, da jih oko takoj opazi. To pomeni, da so viseča svetila nekaj, kar opazi vsak, takoj, ko vstopi v prostor, zato nikakor niso neopazen element. To velja še posebej za tiste najbolj atraktivne, katerih namestitev zahteva nekaj drznosti. Vsekakor pa je izbira različnih možnosti dovolj velika, da lahko tudi vi najdete primerna viseča svetila po vašem okusu.

Praktična osvetlitev in lepa dekoracija

Viseča svetila so lepa dekoracija vsakega prostora, hkrati pa omogočajo tudi njegovo osvetlitev, zaradi česar imajo tudi praktično vrednost. Pri izbiri je pomembno oboje, zato je treba biti pozoren tako na to, kako dobro določena stropna luč osvetli prostor, kot tudi, kakšne so njene dimenzije in kako bo videti na vašem stropu. Dimenzije izberite glede na prostor, ki ga imate na voljo. Prevelika viseča svetila nikakor ne morejo polepšati zelo majhnega prostora, tako kot se tudi viseča svetila premajhnih dimenzij lahko v velikem prostoru kar nekako izgubijo in ne pridejo zares do izraza.

Pomembno je tudi, kakšne so žarnice in kakšno moč in življenjsko dobo imajo, saj je od tega odvisno, kako pogosto jih boste morali menjati. Najbolje je izbrati takšne luči, pri katerih bo žarnice treba menjati čim manjkrat. Danes na srečo obstaja veliko zelo trajnih žarnic, katerih življenjska doba ni odvisna od tega, kako pogosto boste prižigali oziroma ugašali luč.

Velika izbira svetil na spletu

Volino vam ponuja veliko izbiro različnih luči na spletu. V njihovi spletni trgovini boste našli prav vse za osvetlitev vašega doma. V ponudbi so seveda tudi viseča svetila različnih velikosti, barv in oblik. Če ne veste točno, kakšna bi najbolj ustrezala prostoru, kamor bi jih radi namestili, si oglejte prav vsa in si predstavljate, da visijo v vašem domu. Verjamemo, da boste našli visečo luč, kakršno iščete in kakršna bo polepšala vašo dnevno sobo, jedilnico ali kak drug prostor pri vas doma!