Dom, vrt in okolica

Zagotovimo zdravje čebelje kolonije

S čebelarsko tehtnico ne bomo imeli samo možnost izmeriti zdravje kolonije. Pridobljeni podatki nam bodo tudi služili, da ugotovimo, kako okolje vpliva na naše čebele. Tako bomo natančno vedeli, katere rastline okoli panja najbolje vplivajo na zdravje naših čebel. To pa nam bo omogočilo, da ocenimo primernost rastlin, ki izboljšajo ali poslabšajo našo sposobnost pridobivanja medu.

Izmerimo količino pridelave medu

Glavna naloga vsakega čebelarja je zagotavljanje zadostne količine pridelave medu. To pa je možno samo v primeru, da so čebele zadovoljne in zdrave.

Čebelarska tehtnica

Med ni pomemben samo za prodajo, ampak je tudi hranilo za kolonijo. Čebelarska tehtnica nam omogoči da hitro izmerimo trenutno količino medu. To pa nam omogoča, da naredimo informativni izračun glede pridelave in porabe medu skozi celotno sezono.

Zabeležimo pobeg čebel

Včasih se zgodi, da čebele za nekaj časa pobegnejo iz kolonije. To pa je zelo težko opaziti, saj se to večinoma zgodi v manjšem številu. To seveda vpliva negativno na panj.

Z modernimi tehnologijami pa nam čebelarska tehtnica omogoča, da opazimo, če so čebele pobegnile iz panja. Tako se lahko pripravimo na spremembo produkcije medu in ublažimo možno škodo.