Zdravilne lastnosti kurkume za naše zdravje

Znanstveniki verjamejo, da ima kronično vnetje na nizki ravni odločilno vlogo pri skoraj vsaki kronični bolezni v zahodni civilizaciji. V to skupino spadajo rakotvorna obolenja, bolezni srca, presnovni sindrom, Alzheimerjeva bolezen, nevrološke motnje in različne degenerativne bolezni. Kurkumin je močno protivnetno sredstvo. Pravzaprav je tako močen, da prekaša učinkovitost nekaterih protivnetnih zdravil.

Kapsule kurkume

Vendar pa pri tem uporabnik ne razvije motečih stranskih učinkov. Kapsule kurkume s svojo učinkovino ustavljajo razrast NF-kB molekule, ki je povezana z vnetji. Ta molekula ima pomembno vlogo pri razvoju številnih kroničnih bolezni.

Super zdravilo za obnovo možganskih funkcij

Kapsule, ki vsebujejo kurkumin, krepijo in izboljšujejo možganske funkcije. Z njihovo uporabo je tveganje za možganske bolezni nižje. Kurkumin namreč povečuje možganske ravni BDNF rastnega hormona, ki deluje v možganih. Veliko pogostih možganskih disfunkcij je bilo povezanih z zmanjšanjem ravni tega hormona, vključno z depresijo in Alzheimerjevo boleznijo. Redna uporaba dodatka pripomore k odlogu ali pozitivni spremembi pri možganskih boleznih.

Preberite si celoten članek z naslovom Zdravilne lastnosti kurkume za naše zdravje.