Obnova grobov in spomenikov

V Parteli t&m si že dvajset let prizadevamo obnoviti in ohraniti različne izdelke iz kamna, ki imajo arhaično, simbolično in arhitekturno vrednost in jih je nespametno zavreči ali zamenjati z novim črnim cenenim kamnom (granit).

KAJ POČNEMO?

Ne le, da obnovimo in restavriramo stare spomenike, grobnice, kipe, reliefe, štukature, itd … temveč jih tudi zaščitimo pred nadaljnim propadanjem s profesionalnimi impregnacijskimi sredstvi, ki ščitijo kamen pred kislim dežjem, pokanjem, voskom, nafto, kislino in vso umazanijo iz okolja ter vremenskimi vplivi. Kamen tako ostane čist dolgo vrsto let!

obnova groba
Postopki, ki jih izvajamo so blagi a učinkoviti, le ti ne poškodujejo ali odprejo površine kamna in se močno razlikujejo od vseh vrst peskanja, kislinskih obdelav ali podobnih agresivnih uničevalskih metod.

ZAKAJ IZBRATI NAS?

V dvajsetih letih smo si nabrali veliko izkušenj. Kamen, ki ga ne bi znali kvalitetno obnoviti in zaščititi ne obstaja, poleg tega pa nas od ostalih obrtnikov loči neagresivna obdelava površin, profesionalne dolgotrajne zaščite (impregnacije) in, kar je najpomembnejše, spoštljiv in nadvse prijazen odnos do vseh strank, tako kot tudi do dela, ki ga z natančnostjo in veseljem opravljamo.

Reference:

Nad 500 spomenikov, 56 grobnic, 38 kipov po celi
Sloveniji, od tega je veliko spomenikov priznanih
mojstrov in kiparjev (Plečnik, Vurnik, Gorše, Kalin,
Dolinar). Med drugim pa smo obnovili tudi sece-
sijske štukature v dvorani Union-Ljubljana.

 

SE BOJITE DA BO CENA STORITVE VISOKA?

Strah je odveč. Večina naših strank je imela pomisleke npr.: verjetno so zelo dragi, kako naj zaupam tem ljudem, kako bo kamen izgledal po obnovi, koliko časa bo kamen ostal čist po obnovi, itd …

Cena obnove je neprimerno nižja kot postavitev novih elementov, poleg tega pri novih elementih običajno ne nudijo profesionalnih in kakovostnih zaščit, takih, kot jih nudimo mi.

Zagotavljamo vam, da bo vaš kamniti izdelek izgledal po obnovi skoraj kot nov in, da bo impregnacija-zaščita delovala najmanj 10 let. Imeli boste obnovljen kamen zapuščinske in arhitekturne vrednosti, ki je nov izdelek ne more imeti.
Poleg tega bo obnovljeni izdelek zaradi dobre impregnacije dalj časa lep in čist kot pa bi bil nov brez nje.

Obiščite našo profil podjetja: PAR-TELI d.o.o.