Novi xiaomi telefoni so resna konkurenca prestižnim znamkam

Mobilni telefoni Xiaomi so postali čedalje bolj uveljavljeni, ne samo na Kitajskem in Indiji, temveč tudi v Evropi. Odlikujejo jih visoka kvaliteta, odzivnost in cenovna dostopnost. V prosti prodaji so na voljo že od 80 do 300 EUR, odvisno od specifikacij naprave in njene zahtevnosti. Srednja pot med vsemi modeli je Xiaomi Mi A1, za katerega se je podjetje skupaj z Googlom združilo, da ustvari odličen in javnosti splošno dostopen android. Za mobilni telefon je že predvidena nadgradnja na android 8.0 Oreo, kar pomeni da bo odlična konkurenca dražjim sotekmovalcem drugih blagovnih znamk.

Videz in funkcionalnost

Telefon Xiaomi Mi A1 je na voljo v črni, zlati in zlato rožnati barvi. Zaslon je malce zaobljen, kar vam daje občutek prestižnosti telefona. Obenem vam zaradi zaobljenosti lažje sede v dlan. Ohišje je kovinsko, kar modelu daje pridih trdnosti in odpornosti na udarce. Na zadnji strani ima Xiaomi Mi A1 nameščeni dve kameri. Zaradi oblike in posebnega dizajna, telefon primerjajo z Iphone 7 serijo. Na zadnji strani je nameščen tudi bralnik prstnih odtisov za dodatno varnost. Na spodnji strani zaslona so izjemno odzivne navigacijske tipke. Ob straneh pa so tipke za glasnost in vžig, ki so lahko dostopne in enostavne za manevriranje.

Zmogljivost in specifikacije

Telefon Xiaomi Mi A1 ima hiter procesor, 4GB delovnega spomina ter 64 GB prostora za shranjevanje, ki se lahko razširi na 128 GB. Naprava ima tudi hibridno režo za vstavljanje Sim kartice, kar pomeni, da lahko uporabite dve Nano Sim kartici ali eno mikro SD kartico. Telefon Xiaomi ima velik zaslon z resolucijo 1080×1920 pikslov, kar omogoča gledanje posnetkov tudi v HD ločljivosti. Dvojna kamera na zadnji strani omogoča kvalitetno fotografiranje tudi v gibanju, slabšem vremenu ali slabo svetlobi.

Dodatne funkcije kamere

Ker večini uporabnikov telefonov kamera veliko pomeni, je Xiaomi Mi A1 odlična izbira. Dve kameri omogočata fotografiranje v različni svetlobi, med gibanjem in tudi ponoči. Uporabite lahko tudi posamezne filtre in nastavitve za fotografiranje obrazov. Obrazom lahko odstranite gube in nepravilnosti že pred slikanjem z različnimi lepotilnimi filtri.