Izposoja avtomobila po jasnih pogojih

Ste tudi vi med tistimi, ki si mora kdaj avtomobil izposoditi pri prijateljih ali sorodnikih? Ali vedno znova kakšnega soseda obrtnika prosite, da vam posodi kombi? In sanjate o tem, da bi se nekoč lahko peljali na dopust s takšnim avtodomom kot ga ima sodelavec?

Vsekakor se nam vsem zgodi, da je potrebna izposoja avtomobila, a zlasti takrat, kadar si ga izposodimo pri ljudeh, ki so na svojega jeklenega konjička precej “navezani”, je lahko to tudi neprijetno. Poleg tega nikoli ne vemo, koliko smo ob izposoji dolžni. Kolega resno misli, da nič, in se mu lahko oddolžimo s povabilom na piknik, ali bi bilo vseeno bolje, da vztrajamo pri plačilu? In kaj narediti, kadar si sposodimo kombi pri znancu, pa se nam pripeti, da njegov zadek nekoliko prislonimo ob zid? To vsekakor ni prijetno, zato je bolje, da si izposodite vozilo po jasnih pogojih.

Izposoja avtomobila

Kadar je vaš avto v popravilu ali ga je odpeljala žena, vi pa marate nujno na pot, je najboljša izposoja avtomobila pri podjetju, ki se s tem načrtno ukvarja. Izposoja avtomobila ni mogoča zgolj pri velikih “rent-a-car” podjetjih z visokimi cenami, temveč boste našli tudi precej manjših, na primer avtomehanikov, ki ponujajo prav najem v smislu nadomestnih vozila. Vozila niso vrhunska, so pa poceni. Poleg tega izposoja avtomobila poteka ob jasni pogodbi, kjer se točno ve, kakšne so vaše pravice in dolžnosti, v primeru nezgode pa vam tudi ni potrebno imeti slabe vesti, saj je avtomobil zavarovan in gotovo ne boste prvi, ki se mu je pripetilo, da izposojeni avto nekoliko “rukne”. Skratka: izposoja avtomobila je posel, kjer se tudi podjetje, ki vam ga posodi, zaveda vsega, kar je treba vzeti v zakup.

Izposoja kombija

Še pogosteje kot izposoja avtomobila je potrebna izposoja oziroma najem kombija. Pogosto se iščejo tovorni kombiji, s katerimi si je mogoče pomagati pri selitvah, pa tudi potniški, s katerim se lahko na pot odpeljejo člani kluba, društva, sodelavci. Neprijetno je, če moramo za kombi vedno prositi nekoga, ki nam s tem dela uslugo, saj to prinaša občutek dolga. Izposoja kombija po jasnih pravilih in po vnaprej določeni ceni je torej veliko boljša možnost.
Izposoja avtodoma

Ja, tudi tisti avtodom, o katerem ste od nekdaj sanjarili, je lahko vaš. Tako kot izposoja avtomobila in kombija, je tudi izposoja avtodoma povsem preprosta. Ponudba je na srečo velika, tako da imate ob pravočasnem najemu in nekoliko izven sezone tudi možnost, da najdete svoje sanjsko počitniško vozilo za nekoliko nižjo ceno.