Optika za nočni lov

Daljnogledi za nočni lov so narejeni tako, da nam omogočajo boljšo vidljivost v temnih okoljih. Opremljeni so z IR osvetljevalnikom, ki ojača svetlobo v okolici. S tem se nam poviša vidno polje ter tudi lažje zaznamo premikanje pred daljnogledom na puški. Njegovo usmeritev lahko nastavljamo preko vgrajenih instrumentov za prilagoditev namerilnega križa.

Vsi daljnogledi za lov so namenjeni uporabi v zunanjem okolju. Njihovo ohišje je robustno in odporno na manjše udarce, vlago, vročino ter umazanijo. 

Tehnologija za nočno optiko uporablja IR svetlobo

Vsa nočna optika za lov uporablja IR svetlobo. To je tehnologija, ki oddaja svetlobo na infrardečem spektrumu. Posebnost omenjene svetlobe je dolga valovna dolžina, ki je nevidna človeškemu očesu. S primernim strelnim daljnogledom za lov pa jo lahko opazimo, kot če bi imeli nameščeno svetilko na puški. Pri uporabi IR svetlobe ne bomo nič bolj vidni našemu plenu, kar je dodaten plus pri lovu.

Moderne tehnologije nočne optike delujejo tako, da ojačajo že prisotno lunino ali zvezdno svetlobo v okolju. Lov s tako tehnologijo je mogoč v vsakem okolju. Obenem pa nudi odlično vidljivost v puščavah, gozdovih, travnikih, močvirjih in drugih okoljih, ko smo v okrilju teme.

Strelni daljnogled za nočni lov ima široko vidno polje

Pogled skozi daljnogled na naši puški je pogosto omejen z vidnim poljem. Ozko vidno polje nas močno omeji pri sledenju tarče v bolj gostem rastju, kot so gozdovi in travniki. To je tudi razlog, da ima strelni daljnogled (https://nocnaoptika.com/) za lov široko vidno polje. Tako tudi lažje opazimo premikanje živali, kar nam omogoča lažje sledenje.