LCD monitorji

Ljudje živimo v svetu sodobne tehnologije, kjer je razvoj iz dneva v dan večji. Ne glede na to, ali si tega želimo ali ne, prisotno je n brez tega si pravzaprav ne znamo predstavljati življenje. Če smo še včasih gledali zaslone, ki so bili črno-beli ali slabih barv, danes stremimo v čudovite slike. LCD monitorji so naredili pravo revolucijo na področju monitorjev. Kaj pravzaprav pomeni LCD monitor in zakaj se tako imenuje?

 LCD monitorji izhajajo iz angleške kratice Liquid Cristal Display. Lahko ga imenujemo tudi zaslon s tekočimo kristali, vendar je LCD veliko lažje. LCD monitorji so izdelani v tehnologiji tekočih rostalov, kar pomeni, da jih so prijetni za gledanje, saj ustvarjajo neverjetno kvalitetno sliko. Ne uporabljajo se zgolj pri računalnikih, marveč tudi pri digitalnih fotoaparatih, kamerah, urah, gostinskih aparatih in še bi lahko naštevali. LCD monitorji so skozi čas postali zelo razširjeni in pogostokrat uporabljeni. Praktično kamorkoli se podamo, vendar lahko srečamo LCD monitor.

lcd monitor

LCD monitorji so bolj koristni

V primerjavi s CRT zasloni, LCD monitorji uporabljajo bistveno manj energije ter prostora. Zaradi tega so postali tako zelo priljubljenih povsod po svetu. LCD monitorji so v osnovi sestavljeni iz šest plasti, ki s kristali ustvarjajo prijetno svetlobo. LCD monitorji pa imajo eno izmed večjih težav, in sicer vidni kot. Slabški kot so, manjši je vidni kot. Vseeno je kvaliteta skozi čas postala tako dobra, da jih uporabljajo že zelo pogosto.

LCD monitorji imajo veliko ločljivost, kar zagotovo pride prav na različnih področjih dela ter ustvarjanja. Danes so cenovno precej dostopni, zato so tako široko razširjeni. Ali bodo LCD monitorji skozi čas zamrli ali ne pa prepustimo času, da bo povedal svoje.