Izredno priročno svetilo za otroško sobo

Omogočimo primerno svetlobo na otroški mizi

Nobena vrsta svetlobe ne more prekašati naravno. Je pa res, da moramo včasih skleniti kompromis. V otroški sobi je idealno, če svetloba sonca pade s strani na delovno mizo. Če je naš otrok desničar, bi moral sedeti tako, da miza pade z leve strani. Tako ne bo ustvarila desna roke sence, ki bi motila pisanje, risanje in številne druge aktivnosti. Če pa je naš otrok levičar, pa je zgodba obratna. Seveda pa ni vedno možno ustvariti takih pogojev z naravno svetlobo. Težavo nam lahko rešijo otroška svetila, ki jih namestimo na mizo ali drugo površino. Naš otrok bo tako imel dovolj svetlobe za številne aktivnosti. Obenem pa mu bomo s svetilom zavarovali oči pred naprezanjem, ki se lahko pripeti ob nezadostni svetlobi v njegovi ali njeni sobi.

Poraba električne energije pri namiznih svetilkah morda ni pomembna veliko ljudem. Na letni ravni pa lahko s pravilno izbiro svetilke prihranimo dokaj veliko električne energije.

Namizne svetilke ne proizvajajo bleščeče svetlobe

Večina modernih namiznih svetil vsebuje LED žarnice. To v resnici niso žarnice, ampak polprevodniki narejeni iz kovine in drugih materialov, ki ob stiku z električno energijo prično žareti. To pa povzroča sproščanje svetlobe, ki je zelo enakomerna in ne povzroča številnih negativnih stanj zdravja, kot so:

  • Glavoboli
  • Zamegljen vid
  • Suhe oči
  • Bolečine v vrati
  • Slabšo koncentracijo

LED namizne svetilke so tudi zelo ugodne za nakup in imajo izredno dolgo življenjsko dobo. Pri svojem delovanju pa se ne segrevajo, kar jih naredi varne za uporabo v kateremkoli domačem okolju.

LED otroška svetila so varna za uporabo

Velika prednost vseh modernih LED otroških svetil je njihova nizka delovna temperatura. Ker svetlobo ustvarjajo LED polprevodniki, pri delovanju ne proizvajajo veliko temperature. Samo svetilo je pri delovanju hladno na dotik, kar močno zmanjša možnosti nastanka opeklin in drugih poškodb. Obenem pa je tudi manjša možnost, da bi poškodovali različne elemente v sobi, kot so rastline, miza, knjige ipd.