Vas moti celulit?

Veliko je ljudi, ki na celulit pomislijo šele pred začetkom poletne sezone, ko začnejo razmišljati o dopustu, kopanju in o tem, da spet prihaja čas v letu, ko bo treba obleči kratke hlače, krila in kopalke. Takrat začnejo razmišljati o tem, kako se znebiti celulita in kaj lahko naredijo zato.

Dejstvo je, da v tako kratkem času, ne morete storiti veliko, zato je na celulit treba misliti že prej oziroma se z njim spopadati vsak dan. Tako vam pred začetkom poletne sezone ne bo težko, ampak boste brez pomišljanja skočili v krajša oblačila, ki razkrijejo več gole kože.

Kaj naj storim?

Toliko vprašanj, pa nobenega odgovora. Naj celulit preganjam z aerobiko? Bi mi pomagala masaža? Katero kremo naj uporabim, da bo resnično učinkovita? Naj se odločim za kakšno posebno dieto ali prehranjevalni režim? Zakaj imam celulit kljub temu, da sem shujšala? Kako naj se znebim te nadloge?

Brez čudežnih formul

Ne, celulita se ne boste znebili s čudežno dieto, ki obljublja vse mogoče, saj to ni recept za uspeh. Če se te nadloge resnično želite znebiti, je treba delovati sistematično. To pomeni, da:

– v svoj vsakdan vključiti gibanje,
– pazite pri prehrani in se skušate prehranjevati čim bolj zdravo,
– izberete kakovostno kozmetiko proti celulitu in jo tudi vsak dan uporabljate,
– si občasno privoščite tudi piling in masažo,
– kdaj pa kdaj za povečanje učinkovitosti vašega boja obiščete tudi kozmetični salon.

Kot smo že napisali: čudežnih formul ni, treba je biti le sistematičen in se držati zgoraj navedenih navodil. Tako kot si vsak dan umijete zobe, bi morali vsak dan avtomatično in brez pozabljanja tudi uporabiti anticelulitno kozmetiko, jesti uravnoteženo in zdravo ter se dovolj gibati. Minimum je vsaj pol ure na dan, idealno pa bi bilo okrog dve uri gibanja dnevno.Občasno pa za svoje telo narediti še nekaj več in ga malo bolj razvajati.

Vse to vam ne bo pomagalo le odpraviti celulita, ampak bo pripomoglo tudi k boljšemu počutju. Namesto da bi bili slabe volje zaradi celulita, ga raje torej vzemite kot izziv, ki vam bo pomagal, da boste našli razlog za to, da naredite nekaj zase!

Uporaba anticelulitne kreme je namreč lahko prijeten lepotni obred, zdrava hrana lahko postane gurmanski užitek, gibanje vas bo napolnilo z energijo, obisk masažnega ali kozmetičnega salona pa je tako ali tako čista sprostitev.

Moški za razliko od žensk ponavadi nimajo celulita, imajo pa nekoliko bolj okrogle trebuščke. V kolikor bi želeli, da se vaš najdražji slednjega znebi, mu lahko pošljete članek o tem, kako shujšati v trebuh.