Hujšanje v trebuh moški

Se tudi vam zdi, da ste se malo poredili in da je čas za dieto? Tako moški kot ženske si želijo lepše postave, odvečni kilogrami pa se pri obeh spolih največkrat pokažejo prav na trebuhu. Zato hujšanje v trebuh moški jemljejo z enako pozornostjo kot ženske, le da tega marsikdo od njih ne bo hotel priznati. Kljub temu pa naj vam zaupamo, kako preoblikujete svoj trebušček in poskrbite, da bo lep in raven!

Formula za uspeh

Hujšanje v trebuh moški jemljejo resno, saj jih trebušček moti in si želijo lepe postave. Če se ženske navadno zatekajo k dietam in različnim prehranskim režimom, pazijo, kaj jejo in koliko pojejo, pa se moški običajno hujšanja lotevajo na malo drugačen način: namesto, da bi pazili pri prehrani, še vedno običajno jejo enako kot prej, le da v svoj vsakdan vključijo več gibanja, ki se mu intenzivno posvetijo.

Redni treningi so vsekakor pomemben del hujšanja in preoblikovanja postave, a tudi prehrane pri tem nikakor ne smemo zanemariti. Tako kot samo sprememba prehrane velikokrat ne doseže cilja, tudi samo treniranje za hujšanje ni dovolj. Formula za uspeh bi bila torej kombinacija obojega: treba je paziti kaj jemo in koliko jemo, pri tem pa tudi poskrbeti za aktivnost, ki nam bo pomagala, da bomo pokurili maščobe. Pravilna prehrana ima pri tem znatno vlogo!

 

Bolj uspešno hujšanje

Če želimo uspešno shujšati, to lahko naredimo na različne načine. A v resnici je tako, da preveč zapleteni načrti velikokrat splavajo po vodi oziroma se jih držimo le nekaj časa, ker so preveč zahtevni, zato slej ali prej spet zavijemo na stara pota prehranjevanja in gibanja. Prav zato mora biti načrt za hujšanje enostaven in učinkovit.

Odločiti se je treba za več aktivnosti. Če se do sedaj sploh niste gibali, bo dvakrat na teden za začetek čisto dovolj, vmes pa si privoščite kakšno lažjo aktivnost, kot je sprehod in podobno. Seveda pa se nekateri odločijo tudi za trening prav vsak dan.

Hujšanje v trebuh moški

Pomembno pa je, da večji športni aktivnosti prilagodite tudi prehrano. To ne pomeni, da boste cele dneve preživeli v kuhinji med načrtovanjem obrokom, zagotovo pa je prav, da v svoj jedilnik vnesete nekaj več mesa in jajc ter kakovostnih maščob, predvsem pa si privoščite beljakovine oziroma proteine po treningu, saj ti pomembno vplivajo na kurjenje maščob.

Najlažje vam bo, če se boste založili z beljakovinskimi napitki, ki jih po fizični aktivnosti enostavno popijete in že je vaše telo dobilo točno tisto, kar potrebuje! Če imate predsodek do praškov, je ta zagotovo neutemeljen, saj so napitki izdelani iz kakovostnih sestavin, le oblika je takšna, da nam olajša življenje. Če na tak način nadomestite kakšen obrok, ne bo prav nobene škode – celo nasprotno: dobili boste dovolj beljakovin!