Ko potrebujemo pomoč terapevta

Vsak človek je izpostavljen raznim travmam in dogodkom, zaradi katerih se lahko težje srečujemo z težavami in ovirami v življenju. Pri tem nam lahko pomaga individualna terapija, kjer se s pomočjo terapevta soočimo z globljimi vzroki za naše strahove, ki nam otežujejo življenje. Ta vrsta terapije je najbolj razširjena in deluje v principu ena na ena.

To pomeni, da je pacient sam v sobi s psihoterapevtom, ki se mu popolnoma posveti. Kdaj potrebujemo individualno terapijo in kako poteka, pa si poglejmo skupaj.

Individualna terapija

Psihoanalitika in proces zdravljenja

Psihoterapevt uporabi svoje znanje psihoanalitike, ko se pogovarja s pacientom. To mu omogoča, da razume naše težave in vedenjske vzorce, ki jih povzročajo. Depresijo, fobije, žalost in ostale negativne lastnosti lahko pozdravimo, če razumemo vzrok, zaradi katerega so nastale ali nastajajo.

Individualna terapija poteka v varnem prostoru, kjer psihoterapevt z pacientom poskuša razrešiti vzroke za čustvene težave. Zaupanje v proces je tukaj ključnega pomeni, saj to omogoča, da se vzpostavi odnos med obema stranema.

Imate težave v družini? Družinska terapija je namenjena izključno namenu, da se vzpostavi funkcionalnost v sami strukturi odnosov med družinskimi člani.