Prednosti LED avtomobilskih žarometov

Dandanes lahko opazimo, da vedno več novih vozil uporablja LED žarnice. Delujejo tako, da ko čez polprevodnik steče električni tok, ta prične oddajati svetlobo. Včasih so bile uporabljene samo za hišne aparate ter luči, vendar so z napredkom tehnologije postale univerzalno svetilo. 

Prvič smo jih lahko zasledili v serijski prodaji avtomobilov leta 2008 znanega nemškega proizvajalca avtomobilov Audi. Do nedolgo nazaj so bile LED žarnice dokaj nedostopne zaradi svoje cene in težke dobavljivosti. Sedaj pa so na voljo za nove in starejše avtomobile.

Prednosti napredne tehnologije LED

Res je, da so LED žarnice za avto šele v zgodnjem razvoju, vendar imajo že sedaj veliko prednosti pred drugimi tehnologijami. Prva stvar, ki jo bomo opazili, je da uporabljajo zelo malo energije. To pomeni, da:

  • Se napajalni del avtoelektrike ne bo pregreval
  • Bo celoten električni sistem v avtu porabil manj energije
  • Bodo Led žarnice za avto imele daljšo življenjsko dobo

Akumulator in alternator v našem vozilu sta ključni komponenti, ki skrbita, da je vsa avtoelektrika napajana. Tako naš GPS, radio, smerniki, žarometi in ostala oprema deluje brez težav. Če uporabljamo LED žarnice za avto, pa bomo manj obremenjevali cel sistem, kar pomeni, da bomo ohranjali zdravje vseh avtoelektričnih komponent.

Veliko daljša življenjska doba žarnic

LED žarnice za avto

Vzdrževanja avtomobila je nekaj s čemer se mora vsak voznik slej ali prej soočiti. Najbolj pogosto se zgodi, da moramo zamenjati izgorele žarnice, saj imajo dokaj kratko življenjsko dobo. To so lahko žarometi, lučka v kabini, luči za tablico ipd. V vsakem primeru je to dokaj pogosto opravilo na vsakem vozilu. LED žarnice pa imajo veliko daljšo življenjsko dobo, kot druge.