Strešne kritine Majde za vsak dom

Podjetje Kritine Majde ponuja različne strešne kritine, poudarek pa dajejo na kovinske kritine. Poleg teh lahko pri njih dobite še opečne strešnike Tondach in betonske strešnike Polak. Betonski strešniki so samo ene oblike, izbirate pa lahko med šestimi barvami. Za razliko od njih sta pri opečnih strešnikih na voljo dva modela, pri vsakem pa lahko dobite tudi polovične strešnike, zračnike, snegolovne strešnike in krajnike. Opečni strešniki niso primerni za strehe z zelo majhnim ali velikim naklonom, ta mora biti namreč med 25 in 30 stopinjami. Imajo dvojno, globoko čelno in stransko zarezo, zato ni strahu za vdor vode tudi ob hudih nalivih ali snežnih metežih.

Največ pa v podjetju Majde prodajo kovinskih kritin. Te so lahko v različnih oblikah strešnika ali trapeza. Izdelane so iz pločevine, ki je debela pol milimetra, ali iz aluminija, ki je debel 0,6 milimetra. Najbolj kvalitetne so kovinske kritine, izdelane iz pločevine SSAB (kritina prestige), te so primerne za najtežje vremenske pogoje.

Izberete pa lahko tudi kritino premium, ki je še vedno dovolj kvalitetna za normalne vremenske pogoje in ima glede na kvaliteto dobro ceno, najcenejša pa je kritina standard, ki se uporablja pri manj zahtevnih objektih in kjer se pričakuje vremensko nezahtevne pogoje. Pri kovinskih kritinah lahko predstavlja problem kondenzacija (zaradi ohlajanja toplega zraka pod hladno kritino zvečer, zaradi česar se iz zraka izloča vlaga), ki jo pa lahko omilimo, če namestimo paroprepustno folijo pod kritino.

Druga možnost pa je, da pod kritino nalepimo membrano filca, ki kondenzirano vlago absorbira in zadrži, sam pa se posuši, ko se temperatura kritine spet dvigne.

Oglejmo si še zakaj se pri opremljanju doma splača obiskati salon pohištva.