Trpežne delovne hlače za vse zaposlene

Vaši zaposleni potrebujejo kvalitetne delovne hlače in drugo zaščitno opremo. Med delom se morajo počutiti udobno v svojih oblačilih, a vseeno dovolj varno in zaščiteno pred poškodbami. Večina delodajalcev prisega na nakup delovnih oblačil znamk Ruly, Regatta in Kariban. Ob nakupu prek spleta lahko naročite tudi dodaten tisk ali vezenje na oblačila. Dodate lahko tiskane napise podjetja in dodatno imena zaposlenih.

Različni modeli delovnih hlač za različne priložnosti

Prek spleta je možno kupiti različne modele delovnih hlač, ki so prilagojene različnim službenim razmeram. Na voljo so na primer zaščitne hlače s tokom, več funkcijske, podložene, nadhlače, kratke hlače, hlače do kolen z večjimi žepi, nepremočljive dežne, oprijete dolge, oprijete kratke, široke dolge in široke kratke. Model in debelina tkanine sta odvisna od delovnih pogojev. V primeru, da so vaši zaposleni veliko na terenu, potrebujejo dolge in debele hlače, ki zaščitijo noge. V kolikor so bolj v pisarni, naj imajo elegantne dolge delovne hlače z dvema žepoma.

Delovne hlače
Vaši zaposleni potrebujejo kvalitetne delovne hlače in drugo zaščitno opremo.

Trpežne delovne hlače s tokom

Trpežne delovne hlače s tokom so namenjene zaposlenim, ki so veliko na terenu in potrebujejo dodaten prostor za odlaganje orodja. Take delovne hlače so pomembne za tiste, ki delajo na višini ali na položajih, kjer potrebujejo dve prosti roki med delom. V kolikor tako vaši zaposleni delajo kot monterji ali delavci na terenu, so zaščitne hlače s tokom idealna rešitev. So udobne, praktične in trpežne ter delavca med delom ne ovirajo.

Prednosti nakupa vodoodpornih hlač s tokom

Največja prednost vodoodpornih delovnih hlač je vsekakor nepremočljivost. Dodatno pa so prednosti:

  • Praktični veliki žepi na obeh straneh,
  • Žep za dodaten ščitnik za kolena,
  • Ojačani spoji z dodatnimi šivi,
  • Žep za mobitel,
  • Dodatna ojačitev.

Kvalitetne delovne hlače so vizualno lepe, a obenem nudijo najvišjo možno stopnjo zaščite telesa delavca. Delavec se ne poškoduje tudi v primeru vrtanja lukenj, zabijanja žebljev ali dela z ostrimi predmeti.

Ženske delovne hlače za vse postave

Ženske zaposlene največkrat skrbi, da se delovne hlače ne bodo lepo prilegale njihovi postavi. Novi modeli delovnih oblačil so bolj prijazni vsem oblikam in postavam. Dodatno jih je možno prilagoditi telesu z delno elastičnim raztegljivim pasom. Nekateri modeli imajo všita tudi dva bočna žepa z zapiralnim pasom in posebnim ježkom. Na ta način se delovne hlače zožijo ali razširijo, glede na naše potrebe. 

Druga pomembna zaščitna oprema

Pomembna zaščitna delovna oprema so tudi delovne srajce, brezrokavniki, puloverji in delovni čevlji z ojačitvijo. Posebna zaščitna kapica na koncu čevlja poskrbi, da so noge zaposlenih zaščitene pred poškodbami. V primeru, da zaposleni delajo na terenu, morajo nujno nositi čevlje s kapico, ki preprečuje zlome prstov. Vsi delovni čevlji so nepremočljivi, kar pripomore tudi k ohranjanju zdravja zaposlenih.

Delovni čevlji
Delovna obutev se razlikuje glede na namen uporabe.

Različni modeli delovne obutve

Delovna obutev se razlikuje glede na namen uporabe. V kolikor delavec zgolj obiskuje teren, dela v trgovini ali skladišču, kjer ni izpostavljen višini ali težjim predmetom, zadostujejo že nizki delovni čevlji v višini do gležnja. Taki delovni čevlji imajo zaščitno kapico pri prstih, zaščiten jeklen vsadek v podplatu ter gumijast podplat odporen na udarce. Zaradi dodatne ojačitve na podplatu je delovni čevelj odporen na udarce, penetracijo in gorivo ter olje. Podplat ima tudi vgrajeno antistatično podlogo in antizdrsni premaz, ki preprečuje padec zaradi hoje po mokri površini. 

Zaščitni službeni gležnjarji

Zaščitni delovni gležnjarji imajo prav tako dodatno ojačano kapico pri prstih in zaščiten jeklen vsadek v peti. Ker se delovni čevelj oprijema gležnja nudi tudi dodatno oporo in podporo. To pride do izraza, ko zaposleni dela na višini ali mora pri delu veliko stati na prstih. Pri takem položaju mu zaščitni čevlji nudijo veliko opore in preprečujejo padec. Vodoodporen čevelj ima tudi poseben gumijast podplat z antizdrsno površino, ki se odlično obnese tudi v primeru dela na blatni ali spolzki površini.

Delovni čevlji
Pomembna zaščitna delovna oprema so tudi delovni čevlji

Zaščitni gumijasti škornji

Zaščitni gumijasti škornji so posebni delovni čevlji, ki se raztezajo do sredine meč oziroma nekateri celo do kolen. Takšni zaščitni gumijasti škornji so posebej priporočljivi v primeru dela v vlažnih ali umazanih pogojih. Podložen škorenj preprečuje, da bi zaposlenega zaradi vlage na tleh zeblo v noge. Obenem zaposlenega škornji ščitijo pred umazanijo ter trdimi in ostrimi delci. Tudi, če zaposlen na gradbišču pohodi žebelj, slednji ne bo penetriral skozi podplat, temveč se bo zataknil v spodnjo gumo. 

Preberite si še naslednji članek: Ženska obuvala za toplejše dni