S tapetami poživimo prostor brez večjega napora

Kaj so odstranljive stenske tapete?

Zadnje čase so stenske nalepke vedno bolj popularne. Uporabljajo jih notranji oblikovalci, lastniki domov, najemniki ter mnogo drugih ljudi. Veliko prednosti imajo ravno prej omenjeni najemniki stanovanj, saj lahko izboljšajo izgled vsakega prostora, brez da bi morali prositi za dovoljenje lastnike. Pri nameščanju tudi ne potrebujemo nikakršnega orodja, saj nalepke uporabljajo nežno lepilo, ki ne poškoduje barve ali samih sten.

Odstranljive nalepke za steno so okrasitev, ki jo lahko namestimo in odstranimo s katerekoli površine v našem domu. Dandanes lahko na spletnih straneh, kot je www.stenska-nalepka.si, najdemo ogromno različnih oblik, velikosti ter vzorcev samih tapet, kar nam omogoči skoraj neskončno možnosti ustvarjanje različnih tem in vzdušja.

Namestitev tapet na ravno površino

Najlažje si lahko predstavljamo uporabo stenskih tapet, če jih primerjamo z navadnimi nalepkami. Proces je popolnoma enak, saj se na zadnji strani nahaja tanka plast lepila. Tako jih lahko namestimo na steno, ravne dele pohištva, strop ipd.

Vse to nam omogoči, da:

  • Prekrijemo poškodbe sten na enostaven način
  • Ne potrebujemo barve ali orodja
  • Lahko izredno hitro popolnoma osvežimo izgled našega doma

Pomembno je tudi, da stenske tapete ne nameščamo na vlažno ali preveč poškodovano površino, drugače se lepilo ne bo dobro prijelo. Idealna je uporaba na suhih in pobarvanih stenah, zato ker se ne bo videlo nobenih gubic ali drugih nepravilnosti, ko bo tapeta nameščena. To je še posebej pomembno pri tapetah s stensko uro ali drugimi motivi ter funkcionalnostmi, saj mora vse izgledati pravilno.

Estetika nalepk je pomembna

Ko bomo kupovali stenske tapete, moramo biti pazljivi na nekaj stvari. Te so:

  • Velikost

Velikost tapet je izredno pomembna, ko bomo opremljali katerikoli sobo. Dobro je, če vnaprej izmerimo steno ali drugo površino, kamor bomo namestili tapeto. Če je to večji projekt pa je priporočljivo, da kupimo malo več materiala, kot ga potrebujemo. Tako bomo poskrbeli, da imamo dodatne nalepke, če smo se med mero kje ušteli.