Neplodnost doleti vedno več parov

Neplodnost ne izbira, ampak lahko doleti prav vsakogar. Žal je neplodnost nekaj, s čimer se sooča vedno več parov. Vedno več parov ne more spočeti otroka po naravni poti oziroma da traja in traja, da se to zgodi, pri čemer ne vedo, ali bo do zanositve prišlo ali ne. Nekdo, ki si otroka zelo želi, neplodnost težko sprejme. Vendar neplodnost ne bi smela biti tabu, ampak je o njej treba govoriti! Predvsem pa je treba govoriti o tem, da je neplodnost v marsikaterem primeru možno tudi premagati.

Naravne metode za povečanje plodnosti

Neplodnost je vsekakor velika težava, ki doleti veliko parov. Raziskave kažejo, da se veliko parov sooča z vprašanjem, zakaj ne pride do zanositve, in se ob tem sprašuje, ali je vzrok prav neplodnost. Na srečo danes obstajajo različne možnosti, kako premagati neplodnost, med katerimi so poleg medicinskih posegov in jemanja hormonskih zdravil na voljo tudi popolnoma naravne metode. 

Neplodnost ni več nerešljiv problem

Neplodnost tako dandanes v veliki večini primerov ni več nerešljiv problem. Še večkrat pa se v procesu iskanja rešitve izkaže, da sploh ne gre za neplodnost, saj ima par vse možnosti zanositi po naravni poti, le do oploditve iz različnih razlogov ne pride. Včasih gre tudi za psihične vzroke in stres, kar lahko povzroči neplodnost oziroma težave z zanositvijo. Ne glede na to, kaj je vzrok za neplodnost, pa se težave z nekaj truda običajno da odpraviti.

Priprave na zanositev in neplodnost

Ni dovolj le, da ima par, ki se pripravlja na zanositev, redne spolne odnose, ampak je dobro, če se začne na zanositev pripravljati tudi na druge načine. Zelo pomemben je recimo zdrav življenjski slog, ki vključuje:

 • prenehanje kajenja,
 • prenehanje uživanja alkohola,
 • zdravo prehrano,
 • čim več gibanja,
 • izogibanje stresnim situacijam,
 • skrb za odpornost.

Morda se komu, ki mu težave povzroča neplodnost, zdijo takšni nasveti brezpredmetni, a v resnici lahko vse našteto pripomore k zanositvi. V boljši formi kot je naše telo, več možnosti imamo zanjo. Če k temu dodamo še jemanje različnih naravnih prehranskih dopolnil, se možnosti za zanositev še povečajo. Prav tako pa se povečajo, če ima par spolne odnose takrat, ko je možnost za zanositev največja. Zato je zelo pomemben izračun ovulacije.

Izračun ovulacije je pomemben za zanositev

Za čim lažjo in čim hitrejšo zanositev je zelo pomemben izračun ovulacije. Kdaj ima ženska ovulacijo, lahko izračunamo glede na to, kako poteka njena menstruacija, zato nam je pri tem v veliko pomoč tudi menstrualni koledarček. Zakaj je izračun ovulacije tako pomemben? Z njegovo pomočjo lahko poskrbite za izračun ovulacije in določitev plodnih dni. 

Izračun ovulacije vam lahko pomaga določiti dneve, ko lahko pride do oploditve. Za izračun ovulacije sicer obstajajo različne metode, o katerih si lahko več preberete na spletu. Pomembno je, da za izračun ovulacije izberete metodo, ki bo čim bolj zanesljiva.

Naravna prehranska dopolnila lahko pomagajo do zanositve

Pri težavah z zanositvijo poleg izračuna ovulacije lahko pomagajo tudi prehranska dopolnila, ki povečujejo možnosti za zanositev. Z njimi lahko:

 • izboljšate delovanje imunskega sistema,
 • izboljšate hormonsko ravnovesje,
 • dobite vse potrebne vitamine, minerale, antioksidante in druge snovi, ki jih potrebujete,
 • poskrbite za večjo plodnost,
 • povečate možnosti za zanositev.

Prehranska dopolnila seveda niso zdravilo za neplodnost, lahko pa pomagajo parom, ki imajo težave pri zanositvi oziroma pri katerih do nje ne pride, čeprav ni medinskega vzroka za to. več naravnih prehranskih dopolnilih za povečanje plodnosti si lahko preberete na spletni strani vitanoval.com.

Medicinske metode, s katerimi lahko premagate neplodnost

V primeru, da kljub trudu do zanositve po daljšem času ne pride, je čas za obisk zdravnika, ki bo ugotovil, ali gre res za neplodnost ali za kakšen drug vzrok. Za neplodnost je namreč veliko vzrokov, zato je prav, da vas pregleda zdravnik in ugotovi, kje je težava. Ne glede na to, ali gre za neplodnost ali ne, vam bo zdravnik znal najbolje svetovati glede metod, ki vam lahko olajšajo zanositev. 

Predstavil vam bo tudi različne medicinske metode in posege, ki se uporabljajo za zdravljenje neplodnosti, ter preiskave, ki jih morate opraviti, če želite ugotoviti vzrok vaših težav. Vsekakor pa se je treba zavedati, da je danes možnosti, kako ozdraviti neplodnost ali rešiti težave z zanositvijo, več kot kdaj koli prej!