Gospodarstvo

Kako ravnati ob nesreči pri delu

Vsak opravlja različno delo, tisti, ki dela za računalnikom, ima precej manjšo možnost za nesrečo in poškodbo, kot pa nekdo, ki opravlja fizično delo z orodji in težkimi stvarmi. Dejstvo pa je, da je nezgoda pri delu zelo pogosta. Za vašo varnost na delovnem mestu je odgovoren delodajalec, ki mora poskrbeti za varno delovno okolje. Čeprav smo ljudje odporni, se zavemo svoje krhkosti šele takrat, ko se nam pripeti nesreča in se poškodujemo.

Nezgoda pri delu

Kako do odškodnine za poškodbo na delovnem mestu?

V primeru, da obstaja upravičenost, je odškodnina za poškodbo pri delu vaša pravica. Največji strah delavcev je ta, da bi v primeru prijave delovne nesreče kasneje utrpeli še izgubi službe ali zamere s strani delodajalca. Ta strah je popolnoma odveč, saj je vsak delodajalec zavarovan za take primere, nastalo škodo pa krije zavarovalnica na podlagi zavarovanja odgovornosti za poškodbe pri delu.

Pazite na zastaranje, saj odškodnina za nesrečo na delovnem mestu po določenem času zastara.

Vsekakor vam svetujemo, da se čim prej obrnete na pisarno, ki je specializirana za odškodnine. Podjetje Visoka odškodnina Planinšec je ena izmed najbolj uveljavljenih v Sloveniji na tem področju. Kadarkoli jih lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 26 26, kjer vam bodo brezplačno svetovali. Potrebno je upoštevati kar nekaj postopkov, da ste do odškodnine upravičeni.