Kako pomemben je naš vonj?

Vsakdo rad dobro izgleda in se dobro počuti. K dobremu izgledu in počutju pa ne prispeva samo zdravje in zunanja lepota, temveč tudi naš vonj.

Ženski parfumi so pri predstavnicah nežnejšega spola postali že nekakšna stalnica v njihovem vsakdanjem življenju, medtem ko so moški parfumi med moškimi še nekoliko manj uveljavljeni. Znanstvene raziskave so dokazale, da se dva človeka, ki si med seboj dobro dišita, veliko bolj privlačita, kot pa dva, ki jima vonj drug drugega ni všeč. Tudi sami lahko priznate, da ste se že kdaj obrnili za predstavnikom nasprotnega spola, ki vam je dobro dišal. Ženske so značilne po tem, da k urejenemu videzu rade dodajo še ženski parfum. Tako se počutijo bolj samozavestne in pa bolj privlačne.

Prav tako tudi nekateri moški radi uporabljajo moške parfume, s katerimi ženske opozorijo nase. Dejstvo pa je, da nekateri moški parfumov še vedno ne prenašajo in so raje naravni, kot pa da bi dišali po nekih umetnih substancah. Razlika med moškimi parfumi in ženskimi parfumi je v samem vonju in pa njegovi barvi.

moški parfumi

Moški parfumi so načeloma močnejši, medtem ko za ženske parfume velja, da naj bi bili bolj sladki in nežni. Pri izboru parfuma pa je pametno upoštevati, da izberemo takega, ki nam najbolj ustreza na našo kožo in naš naraven vonj. Dokazano je namreč da lahko isti parfum drugače diši na dveh različnih osebah. Razlog temu je to, da se parfum veže z našim naravnim vonjem. Pri uporabi parfuma tudi ni pametno pretiravati, saj lahko s premočnim vonjem tudi koga odženemo.