Jekleni nadstreški

Glavni cilj nadstreškov je, da služijo kot zaščita proti vetru, soncu, dežju in snegu. Na trgu so nam na voljo različni tipi nadstreškov, ki so naslednji: nadstreški za avtomobile, nadstreški za atrije, balkone in terase, konzolni nadstreški za avtomobile z enostranskim vpetjem, klasični prostostoječi nadstreški za avtomobile, nadstrešnice za kadilnice, smeti, čakalnice, leseni (lamelirano lepljen les) nadstreški za avtomobile, balkone in terase, nadstrešnice za vhodna vrata in drugi.

V najpogostejših primerih se nadstreški uporabljajo za zaščito avtomobilov in vhodov, zelo priljubljeni pa so tudi za varovanje sedežnih garnitur na vrtovih. Za vhodna vrata se velikokrat uporabi vetrolov, ki je kvalitetnejša zaščita kot nadstrešek. V vetrolovu je sistem zapiranja in odpiranja vrat lahko izdelan iz različnih sistemov. Nadstreški so lahko vpeti v steno zgradbe ali pa so samostoječi. Konstrukcija je lahko samo iz ene nosilne stranice ali pa so podprti na vseh štirih vogalih.

jekleni nadstreški

Avtomobilski in drugi nadstreški se dobijo pri mnogih ponudnikih, ki pa se med seboj seveda razlikujejo v ponudbi, ceni, kvaliteti in tudi hitrosti izdelave. Nadstreški za avtomobile so lahko narejeni iz različnih materialov, so različno oblikovani ter so namenjeni za enega, dva ali več avtomobilov. V grobem so lahko aluminijasti, leseni, jekleni nadstreški ali pa tudi iz kakšnega drugega materiala. Stebri so lahko kovinski, leseni ali betonski. Strešna konstrukcija je lahko v kombinaciji s kovinsko ali pa lesena. Obrobe so lahko aluminijaste ali bakrene. Pri barvnih odtenkih se priporoča izbira sivih in belih odtenkov, ker zelo dobro odbijajo sončne žarke, ki segrevajo konstukcijo nadstreška.

Nadstrešek za avtomobile poleg osnovne vloge za zaščito tudi popestri in dopolni videz parkirišča pred stanovanjskim ali poslovnim objektom. Nadstrešek se lahko s pomočjo sider – zemeljskih klinov postavi na vsako utrjeno površino, kot je asfalt, utrjena zemlja, tlakovci ali kaj drugega. Nadstrešek se lahko kompletno postavi na ključ ali pa ga kupec postavi pod vodstvom monterja s strani prodajalca. V veliko primerih je možna hitra in zelo enostavna postavitev, tako da glede tega ni problemov. Ko bomo imeli nadstrešek, nas ne bo več skrbelo za točo ob prvih poletnih nevihtah, prav tako pa nam ne bo več potrebno drgniti ledu iz vetrobranskega stekla pri avtomobilu.